Pandurii atacă returul cu un georgian anonim!

Singurul jucător transferat de Pandurii care poate juca atacant e georgianul Alaverdashvili. Ajuns la 25 de ani, jucătorul cu prenume de român a jucat numai la echipe anonime ca FC Borjomi, FC Guria sau FK Banga!

Deşi a fost adus ca atacant, George Alaverdashvili a fost folosit până acum în amicalele din Antalya pe postul de mijlocaş central. Georgianul nici nu are un fizic solid de vârf veritabil, la o înălţime de 1,78 metri.

„Georgică” s-a îndrăgostit repede de România

Alaverdashvili a sosit în România încă din noiembrie anul trecut şi l-a convins pe Grigoraş că merită să fie păstrat la Pandurii. Georgianul de 25 de ani a fost folosit în primele amicale de Pustai, dar pe postul de mijlocaş de construcţie. Alaverdashvili e unul din cei 6 jucători transferaţi de gorjeni şi singurul care poate juca pe cel mai deficitar post din echipă, cel de atacant. Înainte de sosirea în România, cariera lui George consemnează doar echipe anonime din Georgia, Finlanda, Portugalia sau Lituania. „Deocamdată am petrecut o perioadă foarte scurtă în România, dar pot să spun deja că mi se pare o ţară foarte frumoasă. La fel şi oraşul, deşi este mic, oamenii sunt la fel de calzi ca şi cei din ţara mea. Mă bucur că am ajuns aici, sper că odată cu trecerea timpului să-mi fac şi ceva prieteni. Sper de asemenea, să învăţ cât mai repde limba română pentru că în felul ăsta pot comunica mai uşor. Până atunci mă înţeleg cu colegii în limba engleză, dar sunt doar vreo 5-6 care vorbesc engleza...”, spune Alaverdashvili pe site-ul oficial al pandurilor. În perioada cât a fost în Portugalia, atacantul a suferit o accidentare foarte serioasă care l-a ţinut pe bară 1 an de zile.

8 – Pandurii e a opta echipă din cariera lui Alaverdashvili după Lokomotiv Tbilisi, FC Borjomi, FC Samtedria şi FC Guria (toate din Georgia), Pallo Iirot (Finlanda), Lusitano Evora (Portugalia) şi FK Banga (Lituania)

Cunoaşte vedetele României

Noul vârf al pandurilor spune că ştia câte ceva despre fotbalul românesc înainte de sosirea la Tg-Jiu. „Ştiu deja multe lucruri despre fotbalul românesc pentru că România a avut şi are mulţi jucători de valoare. Bineînţeles că am auzit de Gică Hagi, de Gică Popescu, de Adi Ilie, de Moldovan sau de Mutu. Pe primii dintre ei chiar i-am urmărit la Campionatul Mondial şi e clar că au fost jucători de mare valoare pe plan internaţional”, mai spune georgianul.

„Sper să ajut Pandurii şi să îmi îmbunătăţesc şi eu calitatea jocului pentru ca într-o bună zi să ajung să evoluez la un club mare. Am ambiţia de a progresa, iar la Pandurii mi se pare o bună posibilitate de a avansa în carieră.”

George Alaverdashvili

Amical Antalya: Pandurii – Jiansu Sainty (locul 2 în China)                  0-0

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: