Pandurii au ajuns în Antalya

După un drum de 4 ore, pandurii lui Pustai au ajuns în Antalya, acolo unde îşi vor desfăşura al doilea stagiu de pregătire. Primul amical al iernii e chiar astăzi contra georgienilor de la Zestafoni.

Primul stagiu din Antalya a fost rezervat pregătirii fizice, acum e momentul ca pandurii să se pună la punct şi din punct de vedere al jocului. Stagiul doi conţine 5 meciuri de verificare, cel mai tare fiind cu Şahtior Doneţk.

24 de jucători puşi la treabă

Pandurii au avut două zile libere după primul stagiu din Antalya iar ieri au zburat din nou spre staţiunea turcească. Drumul a durat 4 ore şi jumătate fiind efectuat din două bucăţi, Bucureşti-Istanbul iar mai apoi Istanbul-Antalya. Pentru acest al doilea cantonament al iernii Pustai mizează pe 24 de jucători. Faţă de primul stagiu au dispărut cei 4 juniori, Negrescu, Negrilă, Piţian şi Mărgărit care s-au alăturat deja echipei secunde antrenate de Adrian Bogoi. Lipseşte de asemenea şi Călin Cristea, mijlocaşul fiind lăsat acasă din cauza unor probleme medicale. Gorjenii au ajuns în staţiunea Lara din Antalya în jurul orei 17:00 şi s-au cazat la Royal Holiday Palace. Locaţia este acum diferită faţă de primul stagiu când echipa a stat la Complexul Sportiv Mardan. Gorjenii n-au zburat singuri spre Antalya,ci alături de divizionara secundă, Metalul Reşiţa, echipa fostului stelist, Daniel Opriţa.

„În ţară nu avem unde să ne antrenăm. Să vedem acum şi cu începutul campionatului, într-o săptămână se va ştii dacă se amână sau nu. Să sperăm că vremea ne va permite să jucăm fotbal.”       Cristi Pustai, antrenor Pandurii

Lot Pandurii Antalya, stagiul doi:

Portari: Mingote şi Stanca

Fundaşi: Pleaşcă, Unguruşan, Christou, Mamele, Erico, D. Bratu, Momcilovic, Sipo

Mijlocaşi: Anton, Breeveld, Elton, Nistor, Distefano, Buleică, Nicoară, Ciucur, Paulinho, Predescu

Atacanţi: Alex dos Santos, Shamsin, Bud, Matulevicius

Dau drumul şi la amicale

Dacă în primul stagiu din Turcia, pandurii nu au jucat nici un meci amical, acum vor disputa cinci. Primul dintre amicale e azi contra unei echipe din Georgia, FK Zestafoni. E de aşteptat ca Pustai să împartă lotul în două şi să dea minute aproape tuturor jucătorilor din lot. Excepţie fac sigur Predescu şi Matulevicius care fac momentan doar alergări pentru a-şi reveni după accidentări serioase. Cel de-al doilea amical e joi contra cehilor de la Mlada Boleslav, o mai veche cunoştinţă a Rapidului din Europa League. Testul de lux se joacă duminică împotriva celor de la Şahtior Doneţk, echipa lui Mircea Lucescu. Sunt şanse importante ca acest meci să fie televizat şi în România. Ultimele două amicale din stagiul turcesc sunt cu Vardar Skopje pe 11 februarie şi cu Cernomoreţ Odessa pe 13. Revenirea în ţară e programată pentru data de 14 iar apoi gorjenii se vor pregăti în localitate pentru primul meci oficial din 2014 cu Oţelul Galaţi.

„Nu sunt amicale, sunt jocuri de verificare, amicale jucăm în vacanţă. Oriunde te prezenţi, ţii şi la rezultat, dar e important să vezi că jucătorii nu fac rabat de la efort.”    Cristi Pustai

Jucători aşteptaţi la probe

Pandurii au în acest moment un lot de 24 de jucători, dar Pustai mai vrea 2-3 transferuri înainte de startul returului. În cărţi pentru a fi legitimaţi sunt şi doi jucători care au fost în probe în primul stagiu, portarul polonez Michal Gliwa şi mijlocaşul belgian Funso Ojo. Pustai vrea să-i vadă la lucru şi în amicale înainte de a-şi da OK-ul. Aşa cum se obişnuieşte în această perioadă, pandurii vor fi probabil asaltaţi şi de oferte cu jucători de la diferiţi impresari aşa că vor veni la probe mai mulţi fotbalişti. „O să mai apară jucători în jocurile de verificare”, a confirmat Pustai.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: