Pandurii au ajuns ultimii în liga 1

Unde’s doi...puterea scade! Echipa formată din jucători de la Pandurii şi Inter Curtea de Argeş are parte de un debut dezastruos de sezon. Doar două puncte din primele 4 etape au strâns elevii lui Badea care sunt acum ultimii in clasament! Culmea ironiei, Pandurii se duelează sâmbătă cu liderul surpriză al ligii întâi, Gaz Metan Mediaş.

Aflaţi în cădere liberă, pandurii sunt în contrast evident cu debutul sezonul trecut. Atunci elevii lui Cârţu erau pe primul loc şi făceau poze cu clasamentul. 12 luni mai târziu şi situaţia s-a schimbat radical. După eşecul de la Bistriţa, Pandurii au ajuns ultimii în clasament iar jocul echipei duce cu gândul la o nouă posibilă retrogradare. Pandurii au mai deţinut „lanterna roşie” doar în primul sezon în liga întâi atunci când echipa s-a salvat de la retrogradare doar datorită nelicenţierii Sportului Studenţesc.

Au pierdut jucători şi nu au adus nimic

Dar cum s-a ajuns în această situaţie greu de invidiat- În primul rând pentru că atât Pandurii cât şi Inter Curtea de Argeş, două echipe care s-au zbătut sezonul trecut în subsolul clasamentului, şi-au pierdut cei mai buni jucători înainte de a „fuziona”. Astfel deşi cele două echipe şi-au unit practic forţele, rezultatul final a fost serios văduvit de absenţele din lot ale lui Păcurar, Stanca şi Martinovic pe de o parte şi Răduţ, Emmanuel Kone sau Voiculeţ de cealaltă. În plus fără nicio achiziţie de marcă, Pandurii au acum un lot plin de jucători tineri sau lipsiţi de experienţă la acest nivel aşa că rezultatele întârzie să apară. Badea a cerut răbdare după meciul de la Bistriţa, dar rămâne de văzut cât timp o va primi din partea conducerii.

Probleme cu pregătirea fizică?

O altă problemă a trupei lui Badea pare legată de pregătirea fizică. „E logic să mizez pe jucătorii care au venit de la Internaţional şi care sunt puşi la punct cu pregătirea, la fel cum e logic să nu îi forţez pe cei care nu sunt apţi fizic“, îşi motiva Badea folosirea cu precădere a jucătorilor aduşi de el de la Piteşti în detrimentul celor de la Târgu Jiu. Ultimele două meciuri, cu Dinamo şi la Bistriţa în care au terminat „benzina” în repriza secundă pare să arate că sunt probleme la acest capitol în rândul tuturor jucătorilor.

Victorie obligatorie cu liderul

În aceste condiţii, gorjenii au nevoie de o victorie ca de aer! Pentru a-i vedea în clasament pe adversarii de sâmbătă însă, elevii lui Badea trebuie să privească mult în sus. Mediaşul e în formă maximă în acest debut de sezon şi s-a instalat surprinzător în fotoliul de lider, cu 10 puncte din 4 meciuri. „Trebuie să avem un pic de răbdare cu echipa. Am încredere că echipa îşi va reveni. Trebuie să câştigăm cu Gaz Metan Mediaş. Dacă vom câştiga, lucrurile vor intra în normal, dar dacă nu vom câştiga, situaţia nu va fi compromisă, dar înseamnă că sunt probleme”, a declarat preşedintele Eugen Pârvulescu pentru siteul sportingorj.ro.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: