Pandurii au devenit vulnerabili acasă

Pandurii nu mai sunt o forţă pe teren propriu! Dacă în sezonul trecut, gorjenii au pierdut doar de 2 ori în faţa propriilor fani, acum au bifat deja 3 eşecuri în numai 7 meciuri la Tg-Jiu. Trupa lui Pustai a devenit însă o specialistă a deplasărilor.

Din 7 meciuri pe teren propriu, pandurii au câştigat de 4 ori şi au pierdut de alte 3. Eric şi compania au o medie mai bună de puncte din deplasări, acolo unde au obţinut şi calificările spectaculoase din Europa League.

Iarba verde nu mai e acasă !

În sezonul trecut, oricine venea la Tg-Jiu se temea. Cu Grigoraş pe bancă în tur, pandurii nu au pierdut niciun meci pe teren propriu, reuşind victorii cu CFR Cluj, Rapid şi un egal cu Steaua. Primul eşec a venit abia în primăvară după sosirea lui Pustai, 1-3 cu Petrolul. Până la finalul sezonului, gorjenii au mai cedat şi în faţa Braşovului, 2-3, dar bilanţul general a fost unul foarte bun. În actualul sezon însă, situaţia s-a schimbat. Din 7 meciuri disputate la Tg-Jiu, Eric şi compania au pierdut deja de 3 ori, adică mai mult decât în tot campionatul precedent! Astra Giurgiu a fost prima echipă care a plecat cu toate punctele din oraşul lui Brâncuşi după o victorie cu 3-1. La doar o lună distanţă, trupa lui Pustai a clacat şi în faţa fostei echipe a antrenorului, dar şi a lui Eric sau Breeveld, Gaz Metan Mediaş, 1-2. Ultimul eşec a venit sâmbătă în faţa celor de la FC Vaslui, meci în care pandurii au condus cu 1-0, dar s-au văzut dovediţi de dubla lui Antal, ultimul gol venind în prelungiri. Aşa se face că gorjenii nu mai par specialişti în meciurile disputate acasă. Dintre echipele din Liga 1, doar Oţelul şi “lanterna roşie”, U Cluj, au mai pierdut de 3 ori pe teren propriu în timp ce lider la acest capitol e Corona Braşov cu 4 eşecuri.

11 – goluri au primit pe teren propriu pandurii în 7 meciuri. Doar Corona Braşov (13), stă mai rău din acest punct de vedere. Steaua a primit unul singur, Astra 5 şi Petrolul 4

Afară le merge bine

Dacă acasă nu se mai descurcă grozav, pandurii compensează prin meciurile reuşite în deplasări. Nu pot fi trecute cu vederea calificările de poveste de la Tel Aviv sau Braga şi meciul bun reuşit la Guimaraes cu Pacos Ferreira. Şi în Liga 1, trupa lui Pustai stă bine când vine vorba de meciurile disputate pe terenuri străine. Din 6 partide, gorjenii au câştigat de 3 ori, cu Chiajna, Năvodari şi ACS Poli şi au pierdut doar o dată, 0-1 la Piatra Neamţ cu Ceahlăul. În total, pandurii au adus 11 puncte din deplasări, cu unul mai puţin decât acasă dar şi cu un meci mai puţin disputat. Gorjenii au marcat de 14 ori departe de casă şi doar Astra îi depăşeşte la acest capitol, cu 17 goluri înscrise în deplasări. O explicaţie ar fi legată şi de stilul de joc al echipei, unul bazat pe viteză şi contraatac. O filozofie a lui Pustai care diferă de cea a lui Grigoraş, bazată pe posesie.

30 – de goluri au marcat pandurii în acest sezon, cele mai multe dintre echipele din Liga 1. Apărarea cu 17 goluri primite e comparabilă cu cea a echipelor aflate la retrogradare  

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: