Pandurii au făcut memorii la CCA şi LPF

Meciul care a pus pe jar toată lumea fotbalistică nu a lăsat indiferentă conducerea clubului Pandurii. Implicat direct în jaful de pe Giuleşti în care s-au anulat două goluri valabile, clubul gorjean a făcut demersurile legale obişnuite deşi se ştie faptul că rezultatul partidei nu va fi schimbat. Pandurii au depus un memoriu în urma căruia arbitrii acestui meci au fost retrogradaţi deja ieri la Liga a doua.

Preşedintele executiv al echipei Pandurii Târgu Jiu a precizat ieri că Pandurii s-au adresat Comisiei Centrale de Arbitrii pentru a sesiza neregulile de la meciul cu Rapid. „A văzut o ţară întreagă arbitrajul acestui meci. Toată lumea de fotbal a ieşit şi a luat atitudine, iar clubul nostru a făcut un memoriu adresat Comisiei Centrale de Arbitrii şi  Ligii Profesioniste de Fotbal prin care am sesizat aspectele negative de la această partidă şi greşelile impardonabile ale brigăzii, dacă pot să-i spun brigadă de arbitrii, condusă de Mugurel Drăgănescu, Bogdan Velicu şi Vasile Marinescu”, a spus Eugen Pîrvulescu explicând că cele mai grave greşeli aparţin arbitrului asistent Bogdan Velicu. „Problemele de arbitraj mai grave le are asistentul Bogdan Velicu, un asistent pe care, după 2-3 ani în Liga I şi câteva meciuri în care l-am urmărit, îl consideram un asistent de viitor, un asistent pe care îl vedeam chiar şi pe lista FIFA, dar care, din păcate, a greşit grav”.

Preşedintele gorjenilor a mai precizat că e greu de înţeles lipsa de concentrare şi faptul că arbitrii nu au rezistat presiunii deşi era un joc uşor nu un derbi Steaua-Dinamo: „Să zici că era un derby cu o presiune aşa mare dar până la urmă juca echipa de pe locul 2 cu cea de pe locul 17. L-am fi înţeles la primul gol. Dacă era singura fază avea circumstanţe atenuante. Că e undeva, că e la limită, că s-a grăbit, dar faza golului doi e o greşeală impardonabilă, e o greşeală de arbitru începător”. Pîrvulescu spune că astfel de greşeli nu sunt posibile în 2010 nici la nivel de  Liga a IV-a: „E viciere de rezultat şi cred că în proporţie de 60-70% tot vina lui Velicu este şi la faza din minutul 70 când Orac a fost tras de tricou în careu. Trebuia acordată lovitură de pedeapsă şi eliminarea jucătorului rapidist. Chiar dacă l-a lăsat pe Orac să dea din cădere la poartă, el trebuia să revină şi să acorde lovitură de pedeapsă. N-a făcut-o. Am discutat la final cu Mugurel Drăgănescu şi mi-a spus că nu a văzut ţinerea şi cred că nu a văzut faza, dar asistentul trebuia să vadă. Nu este o scuză pentru Drăgănescu, el trebuind să aibă un plasament care să-i permită să vadă. Cel mai important lucru pentru un arbitru este suprafaţa de pedeapsă. Dacă nu ai calitatea asta nu poţi face faţă rigorilor Ligii I, dar cred că şi în celelalte eşaloane, dacă nu poţi controla suprafaţa de pedeapsă, te poţi lăsa sau te poţi apuca de altceva”.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: