Pandurii au făcut scor cu amatorii

La fel ca Dinamo sau CFR Cluj, Pandurii au ales să joace în Austria un amical de „vacanţă”. Gorjenii s-au antrenat pentru noul sezon cu amatorii austrieci de la Lenzing. 11 goluri au marcat elevii lui Grigoraş, 5 dintre care au purtat semnătura lui Lemnaru. Batin a debutat şi el cu o dublă.

Pandurii – SK Lenzing (2 Landest Liga Sud)     11-0 (4-0)

Pandurii, repriza I: Lazar - Rusu, Viera, Cardoso, Vlad - Popete, Voiculeţ, Avramescu, Cristea - Stromajer, Batin.

Pandurii, repriza II: Mingote - Pleaşcă, Rada, Tătaru, Grecu - Bucur, Nistor, Vranjes - Băcilă, Lemnaru, Unguru.

Au marcat: Batin (2), Cristea (2), Lemnaru (5), Vranjes, Unguru.

Distracţie cu amatorii

Pandurii lui Grigoraş au renunţat la testul de vineri seara cu amatorii de la FC Hallein din cauza distanţei mari până la locul de disputare (n.r. 70 de km). Au jucat sâmbătă tot cu o echipă regională din Austria, SK Lenzing dar de data aceasta chiar pe terenul din localitatea unde sunt cazaţi gorjenii, Saalfelden. Grigoraş a rulat întreg lotul valid în acest test iar rezultatul a reflectat diferenţa dintre cele două echipe. Batin şi Cristea, cu câte o dublă au dus scorul la 4 la 0 la pauză iar Lemnaru, autor a nu mai puţin de 5 goluri, Vranjes şi Unguru au stabilit scorul final. Interesantă evoluţia tânărului Unguru care la doar 17 ani a înscris în al doilea amical consecutiv după reuşita din testul cu croaţii de la NK Zagreb.

Batin vrea să fie golgeter !

Grigoraş poate trage primele concluzii în stagiul austriac. Antrenorul e bucuros că l-a primit în sfârşit pe Paul Batin iar acum concurenţa în atac pare interesantă. Fostul vârf de la CFR Cluj n-a avut nevoie de timp de acomodare cu noii colegi şi a dat semne că ar putea fi un golgeter pur sânge pentru panduri. Batin a marcat o dată în meciul şcoală de vineri câştigat de echipa „rezervelor” cu 2 la 1 şi a recidivat cu Lenzing, reuşind două goluri în prima repriză. Nici vârful cumpărat de la U Cluj, Valentin Lemnaru nu se lasă mai prejos. A dat şi el un gol în meciul şcoală şi apoi le-a perforat de 5 ori poarta austriecilor! La cum s-au mişcat până acum cei doi, ar putea forma cuplul din atacul pandurilor în prima etapă cu Ceahlăul. Slovenul Stromajer are de tras dacă vrea să-şi păstreze postul de titular.

Piţurcă şi Săndoi au asistat la meci

Meciul test cu Lenzing a fost urmărit din tribună şi de selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă dar şi de cel de la tineret, Emil Săndoi. Dacă Săndoi a ţinut să-i vadă din nou la lucru pe tinerii Lazar, Pleaşcă, Rada, Tătaru şi mai ales Unguru, Piţurcă a urmărit mai detaşat amicalul. Şi asta pentru că cei doi jucători ai gorjenilor aflaţi în vizorul său, Chiricheş şi Pintilii, au fost din nou menajaţi. „Piţurcă ar fi vrut să îi vadă pe cei doi dar i-a spus lui Grig să îi lase în programul stabilit de el dacă nu sunt refăcuţi, pentru a nu risca alte probleme medicale. Ei s-au mai antrenat separat o vreme tocmai pentru a se reface şi a nu risca din nou accidentări. Normal că pe Pintilii şi Chiricheş îi ştie mai bine din campionat şi e de acord că nu are rost să îi forţeze A mai lipsit Brata care a fost plecat la Torino să ia masca cu care va juca. În curând vor intra cu toţi la antrenamente normale. Piţurcă a venit să vadă jocul echipei dar şi să-i urmărească pe Grecu şi Pleaşcă şi va mai veni şi la alte meciuri", a explicat managerul general Viorel Temelescu pentru siteul oficial al clubului.

ACCIDENTĂRI

O săptămână au stat pe bară Chiricheş şi Pintilii în urma accidentărilor suferite în stagiul de la Sibiu. Cei doi au fost duşi la medic şi, pentru că nu au parte de accidentări serioase, vor putea reveni la antrenamentele normale.

PROBE

Pe lângă jucătorii cu probleme medicale, Grigoraş nu i-a folosit în amicalul de sâmbătă nici pe fiul său Alexandru sau pe francezul aflat în probe, Amaury Bischoff.

„De la Pandurii mă interesează câţiva jucători tineri şi mă refer la Lazar, Brata şi mai era Matei care a plecat dar şi Pleaşcă, dar e păcat că el a fost accidentat. Avramescu este şi el un jucător interesant, şi la fel şi Horvat"

Emil Săndoi, selecţioner naţionala de tineret

(sursa pandurii-tg-jiu.ro)

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: