Pandurii au remizat cu turcii de la Denizlispor

Pandurii au mai susţinut în weekend încă două jocuri amicale, primul cu slovacii de liga a doua de la NK Livar Goriţa încheiat cu o victorie clară cu scorul de 7-0 şi a doua cu turcii de prima ligă de la Denizlispor, meci care s-a încheiat la egalitate, scor 2-2. Antrenorul Sorin Cârţu a încercat să contureze o formulă de bază a echipei, dar a folosit în acelaşi timp toţi jucătorii din lot măcar câte o repriză. După cele zece zile de antrenamente şi meciuri, gorjenii vor pleca spre Ungaria mâine, acolo fiind programat miercuri un ultim joc amical. 

Meciul amical susţinut sâmbătă seara, de la ora 19:30 pe stadionul Radenthein din Austria, în compania formaţiei turce Denizlispor, s-a încheiat la egalitate, scor 2-2. În prima parte a meciului, antrenorul Sorin Cârţu i-a trimis pe teren pe Mingote – Lima, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Hidişan, Stângă, Păcurar, Vasilache – Raskovic, Stromajer. În partea a doua a meciului au mai jucat: Murgan, Grecu, Peric, Arrieta, Nalaţi, Popete, Tremonti, Rusu şi Tilincă.
Denizlispor a început jocul în formula: Gonen – Akyildiz, Murat, Celep, Roberts – Braga, Vural, Aladag, Angelov – Calik, Yigen. Antrenor: Yeşil Siyah, pe parcursul jocului fiind trimişi pe teren şi Şahmali, Bajic, Solaskel, Memişler, Bangoura, Cebe. 
Jocul a fost dominat în prima sa parte de Pandurii care au început bine partida având cele mai multe ocazii de a deschide scorul, ratate de Raskovic, Păcurar şi Vasilache. În minutul 22 Pandurii au deschis scorul prin Stromajer după un contraatac rapid iniţiat de Raskovic şi Păcurar, Stromajer finalizând cu un şut la colţul lung. În ultimul minut al primei reprize Denizlispor a egalat după o centrare de pe partea dreaptă a apărării pandurilor, finalizată cu un cap la colţul scurt al lui Anghelov. În partea a doua a jocului ambii antrenori au efectuat mai multe schimbări, Pandurii continuând să domine jocul. În minutul 75 Tilincă şi Nalaţi nu au reuşit să înscrie pentru 2-1 primul şutând de la 10 metri direct în portar, balonul revenit în teren la Nalaţi fiind apoi prins de portarul turc. Nalaţi a fost marcatorul celui de-al doilea gol în minutul 78 pentru Pandurii înscriind dintr-un penalti după ce Tremonti a fost faultat în careu. Tot din penalti au egalat şi turcii de la Denizlispor acesta fiind transformat tot de Anghelov. 
Jocul cu Denizlispor a fost al patrulea susţinut de echipa din Târgu Jiu în stagiul din Austria, până acum Pandurii înregistrând două victorii şi două rezultate de egalitate. Azi gorjenii vor susţine ultimul amical din acest stagiu, cel cu Chelsea B urmând ca mâine să plece spre Ungaria pentru ultimul meci amical al pregătirii de vară. 


REZULTATE AMICALE
• Pandurii – Curtea de Argeş (7 iulie, Târgu Jiu) 5-2 
• Pandurii - Ujpest Budapesta 3-1 (Ungaria, la Budapesta, 9 iulie)
• Austria Karneten II 5-1 (Austria, în Austria, 12 iulie)
• Pandurii - Dynamo Ceske Budejovice 1-1 (Cehia, în Austria, 14 Iulie)
• Pandurii – NK Livar Gorita 7-0 (Slovenia, în Austria, 16 iulie) 
• Pandurii – Denizlispor 2-2 (Turcia, în Austria, 18 iulie ) 

Au renunţat la Peric 

Pandurii au testat timp de două zile un atacant bosniac care a jucat ultima dată în Slovenia, la NK Rudar Velenje, după ce evoluase timp de trei ani la Sturm Gratz şi fusese şi component al naţionalei de zineret a Bosniei.  
Peric a fost urmărit de antrenorul Sorin Cârţu în repriza a doua a meciului cu formaţia turcă Denizlispor dar nu l-a convins pe tehnician că poate juca la Pandurii, el având şi câteva kilograme peste greutatea normală. Cârţu nu a fost mulţumit de calităţile jucătorului şi a renunţat să-l mai testeze, acesta părăsind deja cantonamentul echipei din Austria.  


Lima a jucat 90 de minute 

Cel de-al doilea jucător aflat în probe la Pandurii, Everson Lima din Brayilia, a fost şi acesta testat de antrenorul Sorin Cârţu la meciul cu Denizlispor. Brazilianul vine de la o echipă din Malta dar e liber de contract, fiind observat de Sorin Cârţu când se afla în probe la slovenii da la Ceske Budejovice cu care Panduriiau jucat un meci amical în acest stagiu din Austria. Fundaş dreapta, Everson Alan da Lima, are 23 de ani şi a jucat ultima dată la Tarxien Rainbows FC din Malta, în sezonul 2008 – 2009, anterior evoluând în Brazilia, la Paulista şi Guaratigueta în sezonul 2007 şi la Juventus Sao Polo în sezonul 2008. 
Everson Lima, a jucat toate cele 90 de minute ale meciului cu turcii, fiind folosit în prima repriză fundaş dreapta iar repriza a doua fundaş central. 




Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: