Pandurii au transferat un portar polonez

Pandurii au acum trei portari în lot. Stanca şi Mingote vor avea parte de concurenţă. Polonezul Gliwa a semnat pe doi ani şi jumătate cu Pandurii. Acesta a jucat ultima oară la Zaglebie Lubin.

Pandurii l-au împrumutat pe David Lazar la Botoşani, dar nu au rămas cu numai doi portari.

A semnat polonezul

Pustai vrea concurenţă serioasă pe toate posturile, deci şi în poartă. Tânărul Lazar a fost trimis la Botoşani ca să prindă meciuri ca titular, iar Stanca şi Mingote, ambii ajunşi la 33 de ani, au rămas să apere buturile gorjenilor. Asta până ieri când pandurii au oficializat semnarea contractului cu polonezul Michal Gliwa. Acesta a fost în probe la Pandurii în primul stagiu din Antalya şi i-a convins pe antrenori de calităţile sale. Portarul care va împlini 26 de ani în aprilie a semnat pe doi ani şi jumătate cu Pandurii şi era aşteptat aseară în cantonamentul din Lara, Antalya. Gliwa a ratat astfel primul amical cu georgienii de la Zestafoni, dar ar putea debuta joi cu cehii de la Mlada Boleslav. Polonezul are un fizic bun la cei 1,88m ai săi şi a prins în tinereţe şi două selecţii la naţională mică a Poloniei.

Lăudat de fanii polonezi

Vestea că pandurii sunt pe cale să semneze cu Michal Gliwa a stârnit un val de reacţii din partea fanilor polonezi pe un site de socializare. Polonezii sunt recunoscuţi ca nişte fanatici pentru fotbal şi au asaltat pagina de profil a pandurilor cu mesaje. Majoritatea de felicitare,mulţi fiind cei care îl consideră pe Gliwa un portar excelent, unii plasându-l chiar peste cei mai bine cotaţi portari polonezi ai momentului, Artur Boruc şi Szecszny. “Felicitări. Aţi pus mâna pe un portar foarte bun, unul dintre cei mai buni portari polonezi”, a sunat unul dintre mesajele fanilor leşi. Au fost desigur şi comentarii negative la adresa lui Gliwa dar 90% dintre ele au fost laudative. Gliwa a jucat până acum la numai două echipe în cariera sa. Între 2008 şi 2013 a fost în lotul celor de la Polonia Varşovia, dar nu a jucat decât 26 de meciuri iar din 2012 a fost la Zaglebie Lubin unde a mai prins 12 meciuri.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: