Pandurii, avantajaţi de program

După derby-ul cu Dinamo, pandurii par să aibă o serie favorabilă de meciuri până la finele sezonului. Titular în aproape toate meciurile din acest retur, Ionuţ Rada crede că cele 5 partide pe teren propriu rămase până la final vor decide în mare măsură şansele pandurilor la un loc de Europa League.

Reporter: Ionuţ, ai fost folosit pe un post inedit la Cluj, cel de fundaş stânga, cum te-ai simţit ?

Ionuţ Rada: Cel mai important e că am obţinut cele 3 puncte. Nu contează unde joc, vreau să îmi fac datoria cât mai bine iar echipa să câştige.Am mai jucat fundaş stânga. Am luat 3 puncte care ne ţin sus şi avem moral pentru următoarele două meciuri de acasă destul de importante.

Rep.: Urmează un nou derby pentru voi, cu Dinamo, cum vezi duelul ?

I.R.: E unul foarte important. Cu 3 puncte o să ne distanţăm de ei, mai sunt 8 jocuri, 5 acasă, unul la 80 de kilometri de Tg-Jiu şi două în deplasare, iar asta ne avantajează. Avem publicul alături de noi, am dori să vină şi să ne încurajeze.

Rep.: Crezi că o victorie cu Dinamo ar cântări decisiv în bătălia pentru un loc în cupele europene?

I.R.: Dacă legăm 3 victorii la rând, Cluj, Dinamo şi Bistriţa, în proporţie mare cresc şansele noastre la Europa. Nu putem vorbi de procente, luăm fiecare meci în parte şi vrem să obţinem maxim din fiecare.

Rep.: Cât de mult va conta faptul că aveţi 5 meciuri acasă şi doar 3 afară ?

I.R.: Meciurile de acasă sunt foarte importante, tratate cu seriozitate şi responsabilitate, pot fi decisive. Nu trebuie neglijat nici un joc. E un avantaj că 5 meciuri din 8 le jucăm acasă.

Rep.: Fanii n-au venit în număr prea mare la meciul cu Petrolul, ce te face să crezi că vor veni acum?

I.R.: Probabil, după victoria de la Cluj dar şi pentru că e un meci important cu Dinamo, spectatorii o să ne încurajeze. Cu Petrolul a fost o situaţie mai neplăcută, publicul e public, vine să vadă meciuri şi vrea să vadă spectacol. Noi încercăm să le facem pe plac suporterilor, dar contează doar cele 3 puncte.

Rep.: Ai fost dezamăgit că antrenorul te-a scos din primul 11 şi te-a înlocuit cu Mamele la meciul cu Petrolul deşi nu greşiseşi decisiv?

I.R.: Nu pot să zic că am fost dezamăgit. Muncesc în continuare, antrenorul decide cine joacă. Aşa e la fotbal. Sunt ambiţios şi pe viitor o să muncesc mai mult.

„Pentru mine şi jucătorii tineri ar însemna mult calificarea în Europa. Doar Nicoară şi Ibeh au jucat acolo. Sper să ne îndeplinim obiectivul pentru noi, club şi oraş.”   Ionuţ Rada, Pandurii

6 – meciuri din 7 posibile a prins Rada ca titular de la venirea lui Pustai (5 pe postul de fundaş central şi unul ca fundaş stânga la Cluj)

400 – de mii de euro e cota de piaţă a fundaşului de 23 de ani care are 1 gol marcat în 26 de meciuri în Liga 1

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: