Pandurii bat la Mediaş şi trec pe primul loc în liga 1

Fotbalul frumos aduce şi recompense. Pandurii şi-au impus jocul şi la Mediaş şi au reuşit prima victorie acolo în 5 întâlniri. Trupa lui Grigoraş a urcat în fotoliul de lider al ligii 1 după primele 2 etape.

Gaz Metan Mediaş – Pandurii Târgu Jiu 0-2 (0-1), Stadion “Gaz Metan”, spectatori: 2.000

Au marcat: Nistor (15’) și Ibeh (70’)

Gaz Metan: Buchta – Zaharia, Frăsinescu, Akaki, Vukadinovici (’46, Bud)- Vasilache, Todea, Fl. Dan (’66, V. Negru), C. Petre – Vitinho (‘4, Avram), Buş. Antrenor: Cristi Pustai.

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Mamele, Al. Vlad – Cl. Voiculeţ (’64, Rusu), Nistor, Răduţ – Karim (’64, Matulevicius), Maxim, Ibeh (’85, Al. Grigoraş). Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Todea ’25, Zaharia ’30, Bud ’92 / Răduţ ’38, Unguruşan ’92.

Arbitri: Istvan Kovacs – Vladimir Urzică, Alexandru Cerei

Au dovedit şi Gazul

După victoria de senzaţie cu U Cluj, pandurii mergeau să repete scenariul şi la Mediaş. Mulţi i-au privit cu neîncredere. Gorjenii nu erau de speriat în deplasări iar istoricul meciurilor de la Mediaş era de coşmar. 4 eşecuri din tot atâtea meciuri. Într-un echipament inedit de la Nike, roşu aprins, gorjenii au turat însă repede motoarele. Pasele au curs pefect pe gazonul bun din Mediaş iar Nistor a lovit năpraznic după faza creată de Maxim şi pasa scurtă a lui Ibeh (min. 15). Medieşenii au fost luaţi prin surprindere de jocul de pase al pandurilor şi au fost incapabili să replice. Karim putea face 2-0 dar şutul său a ratat ţinta (min. 40). Tot pandurii au ratat incredibil înainte de pauză în 4 rînduri prin Nistor, Maxim sau Voiculeţ! La aceeaşi fază! Pustai a forţat la pauză cu Bud dar tot gorjenii au ratat. Karim a fost însă mult prea egoist şi a preferat să tragă de două ori în aceeaşi fază în locul unei pase simple la un coleg care ar fi dublat avantajul (min. 52). Dacă Gazul nu putea replica, a făcut-o Kovacs. Arbitrul a mutat un fault al lui Voiculeţ în interiorul suprafeţei de pedeapsă iar Bud a marcat din penalty. Cu musca pe căciulă, Kovacs a dictat repetarea loviturii iar Bud a tras din a doua încercare pe lângă (min. 57). Trupa lui Grigoraş a luat în serios avertismentul şi a dublat avantajul. Aceeaşi actori dar în roluri diferite. Nistor i-a pasat lui Ibeh, nigerianul a preuat perfect şi a tras cu sânge rece (min. 70). Matulevicius putea face 0-3 dar a ratat de puţin ţinta după o pasă de geniu a aceluiaşi Ibeh. Ziua mizerabilă a lui Bud a fost completată de o ratare monumentală, cap în bară din doar 6 metri. Elevii lui Grigoraş au ţinut superb de minge până la final şi au smuls şi aplauze din partea suporterilor medieşeni.

3 – goluri şi 2 pase de gol în 2 meciuri are John Ibeh, nigerianul fiind cel mai bun om al lui Grigoraş în acest moment şi totodată golgeterul ligii 1

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: