Pandurii, ce chin, ce suferinţă!

Au vrut victoria dar trebuie să mulţumească divinităţii şi lui Mingote pentru punctul obţinut. Pandurii au arătat la Sibiu o cu totul altă faţă decât în meciul câştigat cu doar 5 zile înainte în faţa CFR-ului. Lenţi, neinspiraţi şi total lipsiţi de vlagă, elevii lui Grigoraş au scos un 0 la 0 chinuit care le permite totuşi să încaseze primele pe luna august.

Voinţa Sibiu – Pandurii Târgu Jiu 0-0 (0-0)

Stadion “Municipal” Sibiu, spectatori: 4.000

Voinţa: Dănălache – Forika, Apostol, Grigore – Bunea, Dâlbea, Beza, Tătar – I. Matei (<-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />74’ Antohi), Coman (60’ Neguţ), Popa (81’ Cigan). Antrenor: Alexandru Pelici.

Pandurii: Mingote – Viera, Chiricheş, Cardoso, Vlad – Voiculeţ (69’ Cristea), Pintilii, Vranjes – Băcilă (72’ Batin), Lemnaru (79’ Nistor), Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Popa (min. 46), Bunea (min. 87) / Băcilă (min. 60), Vlad (min. 90)

Arbitrii: Florin Mihai Marcu – Dorin Mudura, Iulius-Radu Timar.

Pandurii plecaseră la Sibiu cu gândul la toate cele 3 puncte dar se mulţumeau şi cu unul ca să pună mâna pe prime. Din acest punct de vedere şi-au îndeplinit obiectivul. Jocul echipei a fost însă unul foarte slab care le-a permis sibienilor să domine categoric în repriza a doua.

"Am obţinut un rezultat bun cu mare şansă. Paradele lui Mingote ne-au salvat de la înfrîngere, pentru că am avut o lipsă de concentrare şi greşeli nepermise. Am controlat prima repriză, gazdele nu au ajuns la poartă. În schimb, în partea a doua, a apărut şi una rece după una caldă. Nu am reuşit să îmi motivez jucătorii după victoria cu CFR. Am reuşit totuşi să luăm un punct după o dominare a Voinţei în actul secund. Aşa e fotbalistul, după un joc şi un rezultat foarte bune, apare delăsarea. Jocul a lăsat de dorit în partea a doua. Un rezultat care nebucură într-un fel, dar îi dezavantajează pe gazde după aspectul jocului, a declaratPetre Grigoraş, antrenor Pandurii.

Cel mai slab meci al sezonului

Nimic nu prevestea jocul slab al pandurilor de la Sibiu. Pintilii şi compania jucaseră perfect cu CFR-ul şi chiar au început bine şi în faţa Voinţei. Echipa gazdă s-a temut prea mult de trupa lui Grigoraş în prima repriză şi s-a apropiat arareori de poarta lui Mingote. Gorjenii au jucat însă şi ei cu motoarele la turaţie redusă astfel rezultând un joc numai bun de adormit cei 4 mii de spectatori. Aceştia au avut emoţii doar la reluarea periculoasă a lui Apostol care era cât pe aci să-şi dea un autogol de toată frumuseţea dar mingea a lovit bara. Cum Pandurii erau obişnuiţi să joace numai o repriză în deplasări era de aşteptat ca elevii lui Grigoraş să-şi revină în partea a doua. N-a fost însă deloc aşa. Pintilii şi colegii săi au ieşit „leşinaţi” de la vestiare şi au cedat total iniţiativa. Sibienii au prins tupeu şi au atacat poarta lui Mingote la foc automat. Rând pe rând însă Matei, Beza, Dâlbea sau fostul pandur Antohi au ratat incredibil deschiderea scorului într-o repriză absolut catastrofală pentru gorjeni. Aceştia au rămas doar spectatori la jocul avântat al unei nou promovate şi au reuşit cu greu să mai închege o serie de mai mult de 3 pase consecutive. Punctul chinuit obţinut le dă totuşi pandurilor motive să zâmbească. Vor fi în primele 10 locuri la finele lunii astfel că vor pune mâna pe primele promise de bossul Condescu.

Mingote, îngerul salvator

Pandurii au avut cu siguranţă un înger păzitor la Sibiu. Portughezul Mingote poate candida fără probleme la titlul de omul etapei după paradele de senzaţie reuşite în faţa atacanţilor lui Pelici. Nu mai puţin de 5 intervenţii salvatoare a avut Mingote care şi-a salvat astfel colegii de la un eşec umilitor. Portughezul, care de două etape i-a luat locul lui Lazar în poartă, trebuie cinstit acum pentru că le-a băgat banii din prime în buzunare colegilor.

Pintilii şi Chiricheş departe de pretenţiile naţionalei

Cei doi panduri cu pretenţii de naţională, Chiricheş şi Pintilii au dezamăgit la Sibiu. Dacă după victoria cu CFR Cluj, Piţurcă îi putea chema fără probleme pentru duelurile cu Luxemburg şi Franţa, cei doi vor avea probleme acum în cazul în care selecţionerul a urmărit meciul de la Sibiu. Dacă Pintilii a fost de nerecunoscut, fiind doar o palidă umbră a celui care făcea legea la mijlocul terenului, Chiricheş a făcut o serie de greşeli necaracteristice. Cea mai mare dintre ele în minutul 60 când a pierdut o minge uşoară la mijloc, Dâlbea a scăpat singur cu Mingote dar portughezul a fost de netrecut. Chiricheş a reuşit să-şi repare greşeala intervenind la şutul de mai apoi al lui Matei care îl lobase elegant pe Mingote. Piţurcă va anunţa astăzi lotul final pentru meciurile din preliminariile EURO 2012.

EURO

4 mii de euro va încasa fiecare pandur pentru rezultatele din primele 5 etape (câte 1.500 pentru victoriile cu Braşov şi CFR Cluj şi câte 500 pentru egalurile cu Ceahlăul şi Voinţa Sibiu)

"Am fi meritat victoria, dar Mingote a fost fantastic. Ne-a prins bine duşul rece de la Mediaş. Am luat un punct, îmi place să privesc jumătatea plină a paharului"

Alexandru Pelici, antrenor Voinţa Sibiu

"Am făcut o primă repriză bună, dar în actul secund s-a simţit oboseala pentru că noi am jucat luni. Cei de la Voinţa au făcut un joc foarte bun în repriza secundă, noi doar atât am putut"

Vlad Chiricheş, Pandurii

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: