Pandurii cer reguli mai puţine pentru licenţiere

Reguli mai simple pentru licențierea cluburilor din Liga 1 care nu joacă în Europa! Asta au obținut ieri președinții cluburilor profesioniste din România, propunerea fiind făcută de președintele executiv al CS Pandurii Eugen Pârvulescu. Votul a fost 17-0, singurul club care s-a abținut fiind Ceahlăul Piatra Neamț. Licenţierea strictă, adică și plata datoriilor la stat,va fi obligatorie doar pentru cluburile care merg în cupele europene.

După ce au pierdut trenul Europei, Pandurii vor și eliminarea unor reguli de obținere a licenței. Reprezentaţii cluburilor din Liga 1 au votat ieri pentru renunţarea la criteriile de licenţiere necesare formaţiilor din Liga 1. Eugen Pârvulescu, preşedintele executiv al celor de la Pandurii Târgu-Jiu, a fost cel care a făcut propunerea. „Vom face o circulară la UEFA prin care vom cere ca măsurile de stricteţe foarte mare să se aplice cluburilor care vor să meargă în cupele europene", a declarat Pârvulescu. Astfel, cluburile cu datorii vor putea juca în Liga 1, dar nu în Europa. Oricum, nu mai e cazul pandurilor.

„Dacă se va scoate licenţierea, fotbalul românesc va ajunge în lumea a treia. Fotbalul românesc nu va mai avea vreun viitor. Licenţierea era singurul procedeu prin care cluburile erau obligate să plătească salariile jucătorilor”, a declarat Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

SCHIMBĂRI

La ședința de ieri, actualul șef al LPF, Gino Iorgulescu, intenționa să propună ca licența să fie acordată de LPF. "Comisia de Licenţiere rămâne la Federaţie. Nici nu s-a pus în discuţie vreo modificare în acest sens", a declarat Răzvan Burleanu, șeful FRF.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: