Pandurii continuă drumul către retrogradare

Jocul cu Unirea Urziceni nu a adus nimic nou pentru Pandurii în ceea ce priveşte situaţia din clasament. Doar un nou eşec destul de greu de digerat, scorul de 3-0 fiind obţinut şi pe fondul unui joc slab al echipei gorjene. Pandurii continuă să rămână în zona retrogradabilă şi speranţele echipei se leagă acum de meciul din etapa viitoare cu FC Braşov, partidă programată sâmbătă la Târgu Jiu.

Campioana nu a dat nici o şansă elevilor lui Sorin Cârţu făcând o primă repriză foarte bună în care a puncte de două ori, prin Galamaz şi Marinescu. În minutul 26, Apostol a executat o lovitură liberă de pe partea stângă iar Galamaz a deviat uşor cu capul mingea, de la şase metri, în dreapta porţii apărate de Mingote. În minutul 39, la o centrare a fundaşului Bordeanu mingea a ajuns la Marinescu, care a marcat cu o lovitură de cap din zece metri, balonul lovind bara şi intrând în poarta lui Mingote. Scorul final a fost stabilit în minutul 77 după o centrare de pe partea stângă a mijlocaşului gazdelor Frunză aceasta fiind deviată în propria poartă de fundaşul Rusu.

Fără cuvinte

Scorul l-a lăsat la final fără prea multe cuvinte pe antrenorul Sorin Cârţu care a privit meciul din scaun, fără a mai da vreo indicaţie, după ce Rusu a trimis în propria poartă: „Când e un scor de 3-0 cuvintele sunt de prisos, am arătat jalnic şi în nici un caz ca o echipă care vrea să scape de la retrogradare. Nu pot să spun că suntem o echipă care nu vrea să scape de la retrogradare dar poate am prins şi o zi mai proastă, poate şi adversarul a fost mai bun şi ne-a depăşit la toate capitolele şi atâta am putut face”, a spus Cârţu după meci. Tehnicianul a avut de făcut unele reproşuri şi la adresa arbitrajului, care crede că a ajutat puţin Unirea în momentele decisive când s-au marcat primele două goluri: „Sigur că au fost şi nişte momente în joc cu un ajutor cât de mic pentru că la primul gol nu a fost fault, Rusu a lovit mingea, iar la al doilea a fost fault la Grecu înainte de a da Marinescu gol cu capul, dar oricum, per ansamblu, la ce am jucat Urziceniul şi ce am jucat noi, meritau victoria. Am ratat şi noi la 1-0 când a scos incredibil Grigore, dar fotbalul aşa e, unii marchează şi alţii nu. Sigur, având un avantaj de 2-0, experienţă şi fotbalişti cum sunt la Urziceni era normal să facă diferenţa asta mare care a apărut în joc”.

„Am arătat jalnic şi nu meritam mai mult!”

Tehnicianul pandurilor consideră că de şase jocuri de când a revenit la echipă meciul cu Unirea este cel mai slab joc al formaţiei gorjene: „Am arătat jalnic şi nu meritam mai mult! Deşi altădată şi cu Steaua şi cu Dinamo şi cu Mediaş am jucat mai bine iar rezultatul ne-a fost defavorabil. Acum rezultatul este conform cu jocul prestat. Am fost depăşiţi de Unirea care a jucat mai bine, a prins o seară bună. E normal la experienţa lor din cupele europene e o diferenţă mare la ora actuală între Urziceni şi Pandurii. Dacă vă aduceţi aminte în tur a fost 0-0 şi diferenţele nu s-au văzut dar erau o altfel de echipă şi aveau o altfel de potenţă. Suntem o echipă sufocată în anumite momente ale jocului la presingul pe care-l face adversarul pentru că e alta situaţia la Pandurii. E uşor apoi pentru o echipă ca ei să joace şi mai greu pentru noi la starea de spirit pe care o avem. Şi aşa suntem într-o stare de spirit proastă, să mai fim şi conduşi cu 2-0 de Urziceni îţi este foarte greu”.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: