Pandurii dau asalt în Copou !

Pandurii caută să fie lider solitar după etapa a şasea. Trupa lui Grigoraş are meci abordabil la nou promovata CSMS Iaşi în timp ce Steaua are meci infernal la Vaslui. Grigoraş e convins că elevii săi nu vor trata cu lejeritate meciul cu moldovenii după startul lansat de sezon.

CSMS Iaşi – Pandurii, duminică ora 19, stadion Poli din Iaşi, în direct pe Digi Sport 1

CSMS Iaşi: Irimia - Petar Jovanovic, Creţu, Straton, Iulian Vladu – Milea, Claudiu Tudor, Keita, Mitrea, Pătulea - Claudiu Ionescu. Antrenor Ionuţ Popa

Pandurii: Lazar – Unguruşan, Viera, Mamele, Vlad – Voiculeţ, Nistor, Răduţ – Karim, Maxim, Ibeh.  Antrenor: Petre Grigoraş

Moldovenii sunt periculoşi !

Tocmai postura de favorită clară în Copou o dezavantajează pe Pandurii. Toată lumea se aşteaptă la un o victorie facilă pentru trupa lui Grigoraş în faţa unei nou promovate care nu a bătut pe nimeni în acest sezon! Fără victorie în primele 5 etape, trupa lui Ionuţ Popa le-a pus însă piedică atât lui CFR Cluj cât şi celor de la Petrolul, două echipe cu pretenţii. Maxim şi compania nu pot acuza nici oboseala în cazul unui eşec la Iaşi, drumul tur-retur urmând să fie parcurs cu avionul pe ruta Craiova Iaşi. „Nu e aşa uşor cum  pare. Venim după o serie bună şi asta îngreunează lucrurile. Ei vin după două rezultate bune cu echipe puternice, au făcut 2-2 şi cu CFR Cluj şi cu Petrolul. Ne trebuie seriozitate maximă pentru un rezultat favorabil. Nu trebuie să ne considerăm favoriţi sută la sută şi câştigători dinainte. Dacă vom avea atitudine bună, avem şanse să plecăm cu punct sau puncte de la Iaşi. Depinde numai de noi, la noi stă cheia şi lacătul acestei partide”, crede Grigoraş care se întoarce la Iaşi, echipa la care a cunoscut cele mai mari dezamăgiri din cariera de antrenor. Practic antrenorul a plecat din Copou în primăvara lui 2010 iar echipa a retrogradat la finele acelui sezon.

Nici egalul n-ar fi rău

Grigoraş ştie că genul acesta de meciuri e, poate, cel mai greu. De ce? E greu să-i motivezi la maxim pe nişte jucători care au ajuns pe primul loc, să se bată de la egal la egal cu o echipă net inferioară. Tocmai de asta, Grigoraş evită să pună presiune pe elevii săi înaintea meciului de duminică. „Nu putem spune că un egal la Iaşi ar fi un eşec. Acum ce facem, v-aţi învăţat să câştigăm toate meciurile şi dacă facem vreun egal înseamnă că e un eşec? Un rezultat foarte foarte bun ar fi să câştigăm dar dacă va fi să fie un rezultat de egalitate, nu cred să fie un eşec. În campionatul de astăzi, oricine poate bate pe oricine. Dacă ai prins o zi bună şi îţi merge „jucăria”, poţi învinge pe oricine, ultima clasată poate să bată prima clasată fără probleme. Avem exemplele de anul trecut când CFR a pierdut la Sportul cu 0-3 iar Vaslui la Sibiu cu acelaşi scor, fără drept de apel. Normal noi pornim ca favoriţi clar dar dacă ne luăm după statistică riscăm să o păţim cum au păţit-o şi alţii”, spune tehnicianul pandurilor.

0 – victorii au Pandurii la Iaşi în 6 întâlniri. Bilanţul e dezastruos, un egal şi nu mai puţin de 5 eşecuri!

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: