Pandurii, deficitari în ofensivă

Pandurii Târgu Jiu nu mai reuşeşte să înscrie nici în poarta echipelor mai modeste din serie, după ce, în debutul sezonului, a fost echipa cu cel mai bun atac. Până la meciul cu Jiul, Pandurii şi CSM Reşiţa aveau cel mai bun atac dar şi cea mai bună apărare.

Pandurii nu mai găseşte drumul spre gol decât foarte rar şi a ajuns, din echipa cu cel mai bun atac din serie, o formaţie care poate fi egalată de Lupac sau Şimian la goluri marcate.

În apărare gorjenii stau mult mai bine, având a doua apărare după liderul CSM Reşiţa, problema cea mai mare fiind acum ratările elevilor lui Călin Cojocaru care l-au exasperat pe antrenor. Tehnicianul consideră că lipsa de inspiraţie în faţa porţii a elevilor săi face ca echipa să nu câştige  toate punctele puse în joc.

„Am început foarte bine jocul şi cred că, în primele cinci minute, am avut cel puțin trei ocazii clare de a marca. Ne-am dominat adversarul, dar fotbalul te pedepsește dacă nu reușești să bagi mingea în plasă. Pe final, ne-au prins pe trei contre şi, dacă nu marchezi, echipa mai modestă te prinde, Nu-mi doresc să se întâmple acest lucru, dar s-a întâmplat şi cu Şimian”, a spus Cojocaru după remiza albă cu Jiul în care Lupuleţ şi Rasoveanu s-au întrecut în ratări.

„Suntem deficitari în ofensivă, deşi până la acest meci aveam primul atac, la egalitate cu Reşiţa. Din păcate nu am reuşit să marcăm dintr-o sumedenie de ocazii. Dacă nu dai gol, nu ai cum să câştigi. Vrem să intrăm cu mingea în poartă, ne ducem cu ea până în șase metri, nu reușim să dăm la poartă când avem culoar de şut. Un dribling în plus, o pasă în plus, au fost alegeri greșite acolo, în ultimii 20 de metri. Acest lucru ne costă în clasament, pierdem puncte aiurea, cu echipe cu care trebuie să câștigăm”, a mai spus tehnicianul.

Egalul cu Jiul a fost al doilea rezultat de egalitate consecutiv pentru Pandurii care a ajuns la trei meciuri încheiate la egalitate în acest sezon, distanţându-se la şase puncte de CSM Reşiţa. Gorjenii se vor deplasa etapa viitoare chiar la Reşiţa, pe terenul liderului neînvins din seria a 7-a.

Vizualizări: 458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: