Pandurii, echipa cu jucători de locul 10

Conducerea clubului Pandurii este dispusă să cedeze jucători din lotul actual, preşedintele Marin Condescu precizând cu mai multe ocazii că orice jucător este de vânzare. Un site german a postat valoarea jucătorilor de la Pandurii, în cazul în care cineva ar fi interesat. Cardoso şi Martinovic sunt cei mai scumpi iar tot lotul costă 13.025.000 de euro.

Cotaţiile de piaţă ale jucătorilor din lotul actual al lui Liviu Ciobotariu sunt destul de mari, apropiindu-se de un milion de euro în unele cazuri, sumă pe care Pandurii o cer pe Cardoso sau Martinovic, în cazul în care ar fi echipe interesate de transferul lor. Dacă în cazul lui Cardoso cotaţia site-ului de transferuri, transfermarket.de este aproape de această sumă, respectiv 875.000 de euro, în cazul lui Martinovic cotaţia specialiştilor germani este undeva la jumătate, doar 450 000 de euro. Conform site-ului german, FC Timişoara deţine cel mai valoros lot din România estimat la 38.850.000 de euro urmat de cel al Stelei care are o cotaţie de 32.800 000 de euro şi al celor de la CFR Cluj care e cotat la  30 250 000 de euro.

Locul 10 la valoarea jucătorilor

Transfermarkt.de consideră că valoarea de piaţă a jucătorilor care au evoluat în tur la Pandurii este de 13.025.000 de euro, echipa din Târgu Jiu ocupând în acest clasament locul 10 dintre echipele din primul eşalon. În vara anului 2009 valoarea de piaţă a jucătorilor de la Pandurii Târgu Jiu era de 9.775.000 de euro, aceasta crescând într-un an şi jumătate cu peste trei milioane de euro. Cotaţia de piaţă se stabileşte după mai multe criterii luându-se în calcul minutele jucate, eficienţa jucătorilor, accidentările suferite şi alte criterii care pot duce la creşterea sau scăderea cotei unui jucător. Faptul că valoarea de piaţă este de peste 13 milioane de euro în acest moment nu însemnă că Pandurii ar putea primi aceşti bani pe jucători dacă ar vinde întreaga echipă pentru că este puţin probabil ca să existe interes pentru toţi jucătorii. Mai mult, deşi valoarea de piaţă a echipei din Târgu Jiu a crescut faţă de 2008, Pandurii a căzut două locuri într-un clasament al cotaţiilor echipelor din Liga I fiind acum pe locul zece.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: