Pandurii, finanţare doar din împrumuturi

Echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu nu a mai primit bani de la membrii asociaţi de la intrarea în insolvenţă în 2016, ba chiar dinainte. Pe 28 februarie este un nou termen important în procesul de insolvență.

Cu toate că nu e finanţată de cei care au fondat practic clubul, CEO, Consiliul Local Târgu Jiu, Consiliul Judeţean Gorj şi USMO, doar Artego achitând anumite sume la care s-a angajat după ieşirea din acţionariat, Pandurii reuşeşte să supravieţuiască cu finanţare din împrumuturi, după cum a explicat administratorul special Marin Golea, cel care conduce clubul de mai bine de doi ani.

Ultima plată către fotbalişti s-a făcut în această lună, însă pentru luna noiembrie a anului trecut, Golea explicând că activitatea clubului e blocată şi nu se pot plăti decât salarii, cauza fiind blocarea conturilor clubului de către finanţe: „Sportivii i-am plătit inclusiv pe luna noiembrie, numai că doar atât mai pot face, să dau salarii. Activitatea curentă este blocată, şi, în aceste condiţii, mizez în continuare pe împrumuturi de la unul din asociaţi pentru activitatea curentă, pentru că altfel nu putem să ne desfăşurăm activitatea. Ne-a mai împrumutat ARTEGO şi unul dintre creditori, domnul Marin Condescu”.

Banii din publicitatea sponsorilor Ligii a doua, care trebuiau viraţi de FRF către Pandurii, nu vor mai ajunge la club pentru că există datorii către federaţie: „Federaţia are să ne mai vireze 10.000 de euro, dar am discutat cu ei la ultima întâlnire să nu mai vireze această sumă pentru că i-ar lua finanţele. Şi oricum le datorăm bani şi am discutat să compenseze cu amenda pe care am primit-o atunci, la meciul cu ASA Târgu Mureş”.

În ceea ce priveşte viitorul clubului, Marin Golea a precizat că Pandurii va avea un nou termen în procesul de reorganizare a clubului pe data de 28 februarie, când speră să fie aprobat ultimul plan de reorganizare pentru a putea fi scoase la vânzare o parte din bunurile ce pot fi valorificate: „Pe data de 28 avem un nou termen la judecătorie şi dacă judecătoril sindic va aproba şi noul plan de reorganizare vom putea să mai scoatem active la vânzare pentru a putea să supravieţuim. Probabil şi la acest termen se va da un nou termen, se va merge pe aceeaşi linie având în vedere ce se întâmplă la Curtea de Apel Craiova. Dar mai avem un termen şi la Târgu Jiu în procesul legat de executarea conturilor membrilor asociaţi. Dacă vom avea o încheiere favorabilă lucrurile se vor îmbunătăţii în perioada următoare, pentru că vor intra bani în club şi în aceste condiţii putem să ne desfăşurăm activitatea”.

Pandurii a valorificat după intrarea în insolvenţă o parte din parcul auto al clubului, dar clubul mai deţine o serie de bunuri ce pot fi valorificate, având în prezent două autocare, două microbuze şi mai multe autoturisme printre care şi un Volkswagen Touareg care este, de doi ani, în poseia antrenorului Petre Grigoraş.

Vizualizări: 771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: