Urmează două meciuri decisive  pentru ACS Târgu Jiu

Baschetbaliştii de la ACS Târgu Jiu au nevoie de victorii pentru a-şi îndeplini obiectivul. Pentru gorjeni vor urma două meciuri de foc cu două contracandidate la un loc în gupa valorică B, o restanţă cu CSM VSKC Miercurea Ciuc şi meciul din etapa viitoare cu Rapid Bucureşti.

Pentru a se menţine pe locul patru ocupat acum în grupa albastră, gorjenii de la ACS Târgu Jiu nu au voie să piardă sâmbătă în meciul restanţă cu ultima clasată, CSM VSKC Miercurea Ciuc, dar nici să le permită celor de la Rapid să îi depăşească în clasament. Gorjenii au reuşit în prima parte a campionatului ceea ce şi-au propus, accederea în grupa albastră  şi clasarea în primele patru echipe din această grupă. Acum mai au doar de apărat acest loc, obiectivul imediat fiind menţinerea pe poziţia a patra, care i-ar duce către play-off. Iar pentru ACS play-off-ul ar însemna locurile 9-16 la final de sezon şi automat un loc în grupa valorică B în sezonul viitor.

Rămaşi fără jucătorii cei mai buni din prima parte a sezonului, cei de la ACS n-au avut un start prea bun în acest an, dar jocul din ultimele două meciuri e promiţător.

La fel şi deciziile FRB pentru viitorul sezon, care au fost pe placul antrenorului Claudiu Alionescu: „Situaţia noastră s-a complicat puţin, noi venim după trei înfrângeri consecutive, dar trebuie spus că Federaţia Română de Baschet  a luat o decizie care, nu pot să fiu ipocrit şi să nu spun, pe noi ne-a ajutat. S-au păstrat punctele din prima parte a campionatului şi noi am început cu punctele din victoriile pe care le-am acumulat şi faţă de principalele contracandidate stăm mai bine”.

ACS Târgu Jiu a pierdut trei meciuri în acest an, iar în situaţia actuală Rapid devine acum principala contracandidată a echipei gorjene fiind singura care mai poate ataca locul patru în grupă. Rapid are acum acelaşi număr de puncte, dar ACS are un meci restanţă cu ultima clasată şi e greu de crezut că nu se va putea impune sâmbătă în meciul cu Miercurea Ciuc.  

După aceea ACS va juca direct cu Rapid la Târgu Jiu unde speră să se impună, mai ales că are de partea sa publicul din ce în ce mai numeros. „Urmează două meciuri acasă împotriva a două contracandidate, sâmbătă 23 februarie avem cu Mirecurea Ciuc un meci restanţă din etapa a doua din acest an, care nu s-a mai disputat din cauza unor probleme medicale, iar pe 2 martie va veni Rapid aici la Târgu Jiu. Ambele meciuri sunt de care pe care, dar eu cred că dacă vom câştiga aceste două meciuri nu vom avea probleme. Mi-e greu să cred că Rapid va produce apoi surprize şi să câştige la Mureş, la Ciuc sau la Sighet şi ar trebui de fapt să câştige două meciuri şi noi să pierdem până la final toate jocurile pe care le mai avem. Eu zic că dacă vom reuşi să câştigăm aceste două meciuri, calificarea va fi de partea noastră în proporţie de 90%”, a precizat antrenorul cerbilor, Claudiu Alionescu.

Înainte de debutul meciurilor din grupa albastră, Alionescu credea că echipa sa va fi calificată cu patru victorii, dar după o analiză recentă a ajuns la concluzia că şi cu trei victorii baschetbaliştii săi se vor califica în paly-off. Iar dacă jocul rezultatelor va fi cel aşteptat este posibilă o calificare cu doar două victorii. Deci următoarele două meciuri devin astfel decisive pentru calificare.

Clasament Grupa Albastră

1.      CS Municipal Targu Mureş 21/1 43

2.      CSM Sighetu Marmaţiei      15/7 37

3.      CSM 2007 Focşani    13/9 35

4.      ACS Târgu Jiu   11/10         32

5.      CS Rapid Bucureşti    10/12         32

6.      CSM VSKC Miercurea Ciuc         8/13 29

Vizualizări: 515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: