Pandurii încep azi aventura în grupele Europa League

Pandurii Târgu Jiu a trecut cu brio de fazele preliminarii ale Europa League, iar acum se află la ora debutului în grupe. Pustai şi compania visează la un loc 2 echivalent cu primăvara europeană, dar pentru asta trebuie să înceapă cu dreptul deseară contra ucrainenilor de la Dnepr Dnepropetrovsk.

Pandurii Târgu Jiu – Dnepr Dnepropetrovsk, Stadion „Cluj Arena”, Cluj-Napoca,astăzi de la ora 20:00, în direct pe Digi Sport, Pro TV şi Dolce Sport

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Erico da Silva, Christou (cpt.), Momcilovic – Anton, Breeveld – Buleică, Eric, Nicoară – Adrovic. Antrenor: Cristi Pustai

Dnepr: Boyko – Mandzyuk, Cheberyachko, Mazuch, Strinic – Matheus, Kankava, Rotan (cpt.), Konoplyanka – Seleznev, Zozulya. Antrenor: Juande Ramos

Arbitri: Sascha Kever - Raffael Zeder şi Devis Dettamanti (toți Elveția)

Observator: Matto Trefoloni (Italia)

Delegat UEFA: Velid Imamovici (Bosnia-Herţegovina)

Bilete: 20 de lei – Tribuna I şi II, 70 de lei – Tribuna VIP

Pandurii încep aventura europeană din faza grupelor în faţa echipei de pe locul 2 din Ucraina, Dnepr. Până în decembrie gorjenii speră să acumuleze suficiente puncte din Grupa E, grupă din care mai fac parte Fiorentina şi Pacos de Ferreira, pentru a se califica în 16-imile competiţiei.

Vor să scrie iar istorie !

Pandurii lui Pustai au din nou ocazia de a scrie o filă de istorie. În preliminarii au trecut en-fanfare de Levadia Tallinn, Hapoel Tel Aviv şi Braga iar acum încearcă să facă o impresie frumoasă şi în faza grupelor. Aici adversarii sunt de alt calibru. Portughezii de la Pacos pot fi consideraţi abordabili, în rest Dnepr şi Fiorentina sunt nume grele de „ucis”.

Primul hop spre o calificare incredibilă în primăvara Europa League trebuie făcut deseară. La Cluj vine Dnepr Dnepropetrovsk, o echipă cu un nume nu chiar de speriat, dar o echipă extrem de puternică. Pustai şi-a deplasat elevii la Cluj încă de marţi pentru a-i băga cât mai devreme în priza acestui meci care se poate dovedi crucial în economia calificării. Gorjenii nu se pot lăsa duşi de val după victoria cu Dinamo. Deşi au pus mâna pe cele 3 puncte, Eric şi compania nu au etalat un joc care să se ridice la măsura pretenţiilor. Pentru un rezultat bun cu Dnepr, gorjenii trebuie să-şi ridice nivelul. „Dnepr e o echipă foarte puternică, foarte periculoasă la faze fixe, cu 2 atacanţi foarte buni care au marcat mai mult de 80% din golurile lor. Ne aşteaptă un joc foarte greu, un adversar care joacă un 4-4-2 care spune multe. Echipă care provine dintr-un fotbal în care se investeşte şi în care se văd şi rezultatele”, spune Pustai despre adversar.

4 – eşecuri la rând au echipele româneşti în faţa celor din Ucraina în cupele europene. Toate aceste înfrângeri au fost acumulate însă de aceeaşi echipă, Dinamo, care a pierdut în play-off-ul EL şi cu Vorskla Poltava (1-2 şi 2-3) şi cu Metalist Harkov (0-2 şi 1-2)

Cu cine atacăm ?

Pustai are o mare dilemă în privinţa primului 11 pe care îl va alinia diseară. Nu ştie pe cine va introduce în atac. Matulevicius e accidentat după meciul cu Dinamo în timp ce chilianul Rubio a fost adus prea târziu pentru a mai fi inclus pe lista UEFA. Cum nici libanezul Shamsin nu are drept de joc încă, antrenorul are de ales între două opţiuni, muntenegreanul Adrovic şi brazilianul Alex dos Santos. Prima şansă pare să o aibă fostul golgeter din spaţiul ex-iugoslav. Adrovic nu pare să fie un atacant pe gustul lui Pustai, care l-a folosit foarte puţin până acum, dar are clar un plus în faţa jucătorului sud-american adus la echipă de foarte puţin timp.

O variantă surpriză la care ar putea apela Pustai ar fi urcarea lui Eric pe postul de atacant central şi introducerea argentinianului Distefano în spatele său. O mică dilemă pare să fie şi în dreptul postului de portar. Mingote a apărat foarte bine şi la Braga şi cu Dinamo, dar şi Stanca îşi aşteaptă rândul. Portarul adus de la Steaua nu a greşit până acum şi aşteaptă ca antrenorul să menţină principiul rotaţiei aplicat în startul acestui sezon. Lazar sigur nu va apăra pentru că nu e pe lista UEFA. În apărare, Christou s-a refăcut după o accidentare şi va reface cuplul clasic cu Erico.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: