Pandurii, învinşi de Grigoraş

Pandurii s-au bătut singuri în duelul cu fostul mentor, Grigoraş. Răduţ şi Viera au fost „groparii” de serviciu. Primul a irosit un penalty la 0-0 iar căpitanul pe picior de plecare a comis un penalty stupid cu 3 minute înainte de final.

Oţelul Galaţi – Pandurii Târgu Jiu 1-0 (0-0), Stadion „Oţelul”, spectatori 4.000

A marcat: Iorga (min. 87 – penalty)

Oţelul: Grahovac – Cojoc, Sârghi, Benga, Ljubinkovic – Marquinhos (Stromajer, 71’), Giurgiu, Neagu – Didi (Vancea, 78’), Paraschiv (Astafei, 64’), Iorga.     Antrenor: Petre Grigoraş

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Rada, Vlad – Anton, Nistor (Popin, 81’) – Răduţ (Grigoraş, 71’), Voiculeţ, Cristea (Nicoară, 65’) – Matulevicius.   Antrenor: Cristi Pustai

Arbitri: Ovidiu Haţegan – Valentin Avram şi Vladimir Urzică.

Pandurii încercau să treacă şi de testul cu fostul antrenor, Grigoraş, pentru a se menţine puternic în cursa de Europa. Diferenţa a fost făcută de două penalty-uri. Pandurii au ratat, gălăţenii au marcat şi astfel s-a scris istoria partidei.

Răduţ, fiul risipitor

Ce soartă. Grigoraş îşi face re-debutul la Oţelul tocmai contra pandurilor. Antrenorul îi cunoaşte foarte bine pe foştii săi elevi dar şi aceştia îl cunosc pe el. Şi Pustai citeşte bine jocul implementat de Grigoraş. Antrenorul gălăţean priveşte oarecum trist de pe bancă duelul cu jucătorii pe care îi antrenase în ultimii 2 ani. Răduţ putea să-l facă şi mai trist, dar a ratat cu seninătate din poziţie ideală la prima ocazie majoră a meciului. Oţelul replică prin brazilienii Marquinhos şi Didi, dar aceştia punctează doar la impresia artistică. Veteranul Paraschiv, reactivat de Grigoraş, iroseşte cea mai mare şansă a gălăţenilor, reluând peste din 6 metri. Jocul se domoleşte uşor cu gălăţenii la posesie şi pandurii tăioşi pe contre. Trezirea vine chiar înainte de pauză când Sârghi nu se mai poate opri dintr-o alunecare inutilă şi îl doboară pe Voiculeţ în careu. Penalty indiscutabil şi Haţegan confirmă imediat. Fără Maxim în echipă, Răduţ e singurul candidat. Bate însă previzibil iar Grahovac îl „citeşte” perfect şi respinge.

Eşecul naivilor

Repriza a doua începe cu aceleaşi coordonate şi pandurii mai au o şansă de a deschide scorul. Golgeterul renăscut Matulevicius trage însă imprecis din poziţie de unu la unu cu Grahovac. Îl copiază oarecum şi Iorga. Gălăţeanul alege soluţia unui dribling inutil faţă în faţă doar cu Mingote iar Viera respinge mingea apoi în corner. Nistor îşi încearcă şi el norocul de la distanţă, dar Grahovac e greu de „ucis”. Pustai mută cu două arme de contraatac, Nicoară şi Alex Grigoraş. Pentru ultimul un duel special cu tatăl aflat pe banca Oţelului. Contrar cursului jocului, Matulevicius putea deschide scorul, dar îl izbeşte cu mingea doar pe colegul Nicoară, care rămâne groogy pentru câteva minute. Grigoraş junior are şi el o şansă de a marca, dar şutul e blocat. Torpila lui Anton de la 30 de metri trece aproape de poarta lui Grahovac. Pustai forţează cu uriaşul Popin în locul lui Nistor şi mutarea era gata să dea roade după numai câteva secunde. Grahovac respinge mingea în spatele sârbului, dar tot portarul plav o prinde  înainte să intre în poartă. Tocmai când pandurii păreau să fi pus stăpânire pe joc, căpitanul Viera a comis-o. A intervenit tardiv la nou intratul Vancea iar Haţegan a arătat din nou punctul cu var. Iorga nu l-a copiat însă pe Răduţ şi l-a executat sigur pe Mingote. Gorjenii puteau lua până la urmă un punct dar omul meciului Grahovac a intervenit excelent la lovitura liberă a lui Nicoară. S-a terminat 1-0, un scor nedrept, dar care taxează la maxim naivităţile din tabăra gorjenilor.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: