Pandurii joacă azi cu Minerul Mătăsari

Pandurii sunt de ieri mai puţini la antrenamente, după ce s-a renunţat la o mare parte dintre jucătorii de la echipa a doua. Din 36 de jucători, antrenorii echipei mari mai au doar 26 de fotbalişti la pregătire, antrenamentele fiind acum mult mai uşor de coordonat. În schimb la echipa a doua au ajuns ceva mai mulţi jucători, fiind trimişi acolo şi o serie dintre cei care vin la probe la Pandurii.

Vorbind despre lotul echipei mari, Marius Baciu se declară mulţumit că are de-a face cu profesionişti care înţeleg ce se doreşte de la ei, ieri aceştia răspunzând bine la programul de alergare pe distanţe lungi impus la antrenamentul fizic de dimineaţă: „Sunt jucători profesionişti şi au înţeles cam ce dorim noi de la ei şi ce vrem să facem. Încet vom ajunge şi la distanţele scurte şi mai aproape la ceea ce înseamnă jocul de fotbal”.

Jucătorii în probe s-au mutat la echipa a doua

Antrenorul primei echipe apreciază acum modul cum decurge pregătirea, chiar dacă situaţia a fost grea până ieri şi numărul mare de jucători îi dădea bătăi de cap. De ieri tehnicianul a mai renunţat la o parte dintre tinerii veniţi de la echipa a doua care se pregăteau cu prima echipă, zece dintre aceştia revenind la Pandurii II, echipă care şi-a reluat de luni pregătirea. Problema lotului numeros s-a mutat acum în „curtea” lui Gabi Zahiu care va trebui să testeze pentru echipa mare şi jucătorii care vor mai veni în probe. Ieri tehnicianul celei de-a doua echipe avea 36 de fotbalişti la pregătire, jumătate dintre aceştia fiind însă jucători noi care sunt în probe.

Două meciuri amicale în patru zile

Programul de pregătire a intrat de ieri într-o nouă fază, aceea a acumulărilor fizice, insistându-se pe pregătirea fizică mai ales la antrenamentele de dimineaţă. „Avem acum o perioadă de câte două antrenamente pe zi  până la sfârşitul săptămânii, urmând ca miercuri să facă dimineaţa partea de alergări şi după amiază partea tehnico – tactică, după care să punem totul în practică şi într-un meci amical cu una din echipele din zona noastră”, a explicat Baciu ieri. Adversarul ales să joace contra celor două echipe formate din jucătorii aflaţi acum la pregătire cu Pandurii este Minerul Mătăsari urmând ca sâmbătă să se mai dispute un amical contra celor de la Minerul Lupeni. „Sâmbătă vom mai face două jocuri, o echipă ar putea juca cu Minerul Lupeni, nu am fixat exact pentru că nu ştim ce echipe au început pregătirea şi care vor onora invitaţia. O altă echipă va susţine un joc cu echipa a doua la care vrem să cam stabilim lotul până sâmbătă – duminică.  Vrem să ne apropiem de ceea ce dorim şi să îmbunătăţim posturile care mai sunt deficitare”, a mai precizat antrenorul primei echipe, Baciu implicându-se şi în programul echipei a doua.

Jocul este programat de la ora 18:30, oră la care se derulează în această săptămână cel de-al doilea antrenament al pandurilor.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: