Pandurii le-au luat două puncte acasă „câinilor”

Pandurii au răzbunat tot scandalul care a precedat partida cu Dinamo şi au abordat meciul din  Ştefan cel Mare cu o şi mai mare ambiţie decât ar fi avut în mod normal. Petre Grigoraş spunea după meci că la astfel de partide cu echipe de top e mai uşor pentru el că jucătorii vin deja motivaţi, dar având în vedere situaţia tensionată care precedase jocul, motivarea a fost mai dificilă după cum recunoştea şi tehnicianul.

Marea echipă Dinamo, „Noul Dinamo”, cum le place şefilor clubului să o numească acum, nu a strălucit deloc în confruntarea cu Pandurii, ba chiar a fost la un pas de un eşec acasă. Andone a recunoscut cu un infinit fair-play la final de joc că Pandurii au avut o posesie mai bună, asta în condiţiile în care echipa sa trebuia să rămână de la pauză în zece oameni după ce Zie Diabate l-a faultat de roşu pe Gabi Matei, dar nu a văzut nici măcar un galben care oricum, fiind al doilea, l-ar fi trimis direct la cabine.

Culisele disputării acestui meci, tensionate, scandaloase pe alocuri, n-au mai contat pentru cei de la Pandurii pe teren. Sau poate au contat doar la capitolul motivare suplimentară, cum a remarcat Grigoraş, pentru că Pandurii au fost echipa care a primit laude pentru joc după meci.

Dinamo a deschis scorul rapid dar nici măcar asta nu a fost un avantaj, pentru că Pandurii, spre deosebire de anii trecuţi, pot acum să revină când sunt conduşi. Dănciulescu a pasat pe jos în faţa porţii, iar Alexe, scăpat de marcaj în centrul careului, a pus doar latul şi balonul s-a dus în poartă. Cel care a stat la baza celor două goluri ale pandurilor din acest meci, brazilianul Cardoso, ajuns din nou să joace în toate cele trei compartimente, a centrat pentru Apostu care a adus egalarea înainte de pauză.

Pandurii au acuzat după pauză gafa arbitrului Comănescu care nu l-a eliminat pe Diabate, Grigoraş refuzând să comenteze penaltiurile acordate, dar referindu-se la acea fază: „Nu ştiu cât de corect au fost acordate penalty-urile dar cred că o eliminare a lui Diabate putea schimba soarta partidei”.

Torje a speculat o ieşire pe sub minge a lui Matei şi a trimis în poartă, dar la câteva minute Pandurii a egalat din nou. Cardoso l-a văzut bine pe Voiculeţ, a înnodat doi apărători dinamovişti şi a pasat printre ei, portarul Bălgrădean ieşind imprudent şi faultând mijlocaşul pandurilor după ce acesta lovise balonul. Voiculeţ a transformat dar în ultimul minut de joc Dinamo a avut şansa de a lua toate cele trei puncte, însă Vlad Munteanu a ratat un penalti acordat cu uşurinţă la un presupus fault în careu al lui Popete. S-ar putea spune că s-a făcut dreptate divină după acest meci la care Dinamo a pierdut practic două puncte importante şi a ieşit din lupta pentru titlu.

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: