Pandurii, lideri la egalitate perfecta cu Steaua

Pandurii – Otelul, o nebunie de meci! Grigoras obtine prima victorie in fata fostei sale echipe dupa un meci in care elevii sai nu au mai stralucit dar au inscris de 3 ori prin Maxim si Karim. Francezul a fost eroul partidei si noul idol al tribunei dupa 2 goluri superbe, ultimul din care in prelungiri!


Pandurii Tg-Jiu – Otelul Galati 3-2 (1-0), Stadionul „Tudor Vladimirescu”, Tirgu Jiu, spectatori 6.000
Au marcat: Maxim (minutul 18-penalty), Karim (min. 73 si 93) / Iorga (min. 62), Inkango (90).
Pandurii: Mingote – Ungurusan, Viera, Mamele, Vlad – Voiculet, Nistor – Radut (Karim, 65’) – Maxim (Grigoras, 81’), Matulevicius (Lemnaru, 66’), Ibeh.    Antrenor: Petre Grigoras.
Otelul: Branet – Rapa, Costin, Benga, Ljubinkovic – Neagu (Punosevac, 81’), Giurgiu – Inkango, Viglianti (Bajenaru, 46’), Stromajer (Iorga, 60’) – Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu

Arbitri: Alexandru Tudor – Aurel Onita, Iulian Radu.


Maxim si Radut au facut diferenta in prima parte

Otelul Galati nu e U Cluj si nici Ceahlaul. De asta s-au convins oamenii lui Grigoras inca din startul partidei. Spre deosebire de anul trecut cand nu au jucat nimic la Tg-Jiu, oamenii lui Dorinel au venit cu tupeu, gata sa-si impuna jocul in patria tiki taka. Si le-a mers. Jocul de pase li s-a legat mai bine, presingul sus i-a incomodat teribil pe gorjeni. Caldura pregnanta de la startul meciului i-a incomodat si ea vizibil pe oamenii lui Grigoras care au parut pierduti in primele minute. Pena a fost insa blocat de Vlad in ultimul moment in chiar minutul 2. Maxim a replicat cu un sut peste 2 minute mai tarziu. Tot Pena a dat emotii dar sutul sau din voleu nu a prins poarta dupa respingerea gresita a lui Ungurusan. Pandurii au dat prima lovitura. Tot aceeasi suspecti de serviciu ca in primele etape. Maxim i-a pasat lui Radut iar mijlocasul sosit de la Steaua a scos un penalty dupa interventia lui Branet. De data asta a batut Maxim care a facut 1 la 0 cu o executie perfecta. Radut, printre doua driblinguri fine, era sa dea golul sezonului dar torpila sa de  la 30 de metri din voleu a fost prinsa de Branet. Tot Radut si-a mai incercat o data norocul dar a fost blocat iar apoi sutul lui Nistor nu a prins cadrul portii. Mingote a fost pus si el la lucru de acelasi Pena dar a prins cu siguranta. O repriza echilibrata in care diferenta a fost facuta de cei doi mingicari ai gorjenilor, Maxim si Radut.


Mingo a comis-o dar Karim i-a salvat


Repriza secunda nu a fost una de recomandat cardiacilor. Dupa un inceput lent, Mingote face o gafa incredibila, scapa mingea din mana dupa un sut de  la distanta iar apoi il tranteste in careu pe Iorga. Penalty clar dictat de Tudor si transformat de acelasi Iorga. Grigoras simte momentul greu si face mutarea salvatoare. Il scoate pe Radut care terminase benzina si il baga in teren pe francezul Karim. O-la-la si ce meci face francezul! Mai intai inscrie superb la vinclu, acolo unde Claudiu Niculescu obisnuia sa spuna ca deranjeaza paianjenul. Apoi isi dubleaza efortul in minutul 3 de prelungire cu o alta executie superba cu interiorul piciorului stang. Un stang de aur de care fanii gorjeni s-au indragostit deja. Intre golurile superbe ale lui Karim s-a intercalat si executia lui Inkango, cel mai bun galatean, care l-a executat cu sange rece pe Mingote in chiar minutul 90. N-a fost suficient insa ca Galatiul sa plece cu un punct de la Tg-Jiu. Pandurii isi mentin sustinut startul superb de sezon iar acum sunt la egalitate perfecta cu Steaua pe primul loc. Ambele au 13 puncte si un golaveraj de 14-5.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: