Pandurii, mai tari ca Glasgow Rangers

Campioana a venit la Târgu Jiu cu gânduri de victorie, mai ales după partida extraordinară reuşită în Liga Campionilor cu Glasgow Rangers. Dacă la Glasgow au trecut cu 4-1 de gazde, la Târgu Jiu campionii n-au putut obţine decât un egal fiind la un pas de a pleca învinşi dacă Chibulcutean ar fi fost mai atent la cum trimite un balon cu capul, acesta trecând puţin alături de poartă.

Pandurii au reuşit un joc mai bun decît precedenta etapă dar rămân în continuare datori propriilor suporteri veniţi din nou în număr mare la meci.

Pandurii n-au mai cunoscut victoria de cinci etape, ultimul meci câştigat fiind cel cu CFR Cluj. Ultimele trei etape au adus tot atâtea puncte dar din rezultate de egalitate, suporterii nemaiştiind ce să creadă şi fiind dezorientaţi. După ce la meciul cu Gaz Metan din etapa trecută au strigat demisia şi n-au mai încurajat echipa, la meciul cu Unirea Urziceni au revenit alături de echipă şi au condamnat maniera de arbitraj a lui Augustus Constantin. Spre deosebire de meciul precedent, la partida cu Unirea, în tribune s-au aflat în jur de 5.000 de suporteri.

Cârţu a jucat cu un singur atacant

În absenţa lui Mingote, care a acuzat unele probleme medicale înainte de meci, Cârţu l-a trimis în poartă pe Stanca, portarul fiind destul de inspirat şi având intervenţii lăudabile. Din echipa de start a lipsit Stromajer, Cârţu mizând doar pe Raskovic. Sârbul a muncit foarte mult şi destul de bine dar fără efect pe tabelă. Incursiunile sale au creat însă panică în apărarea adversă, la fel ca şi plecările din spatele atacului ale lui Dedu, autorul celei mai spectaculoase faze din prima repriză. Pandurii s-a apărat foarte bine, jucătorii fiind disciplinaţi tactic şi respectând indicaţiile tehnicianului. Cu Stanca de netrecut în poartă şi o apărare care a funcţionat aproape perfect cu Martinovic, Chibulcutean, Rusu şi Cardoso, gorjenii n-au avut probleme reuşind şi la final să conserve acelaşi rezultat pe tabelă.

Jocul nu a fost deosebit de spectaculos pentru că ambele echipe au aşteptat mişcările adversarului, Cârţu încercând să întărească atacul spre finalul partidei când l-a trimis pe teren şi pe Stromajer. Varga, Onofraş şi Todoran au pus deseori în pericol poarta gorjenilor dar n-au reuşit să înscrie nici pe final de meci când Pandurii evoluau în zece oameni.

Cârţu: „Am jucat contra a 14 oameni!”

La finalul partidei Cârţu nu s-a declarat mulţumit de acest egal, acuzând practic de viciere de rezultat întreaga brigadă de arbitrii. „Nu sunt mulţumit de rezultat, dar n-am putut, am jucat contra 14 oameni şi nu puteam să batem. E bun şi un rezultat de egalitate pentru un meci în deplasare. Ne prinde bine punctul. Am jucat în deplasare, n-am jucat în deplasare? Aş vrea şi eu arbitraje din astea când jucăm în deplasare. Să aibă lumea grijă de noi”, a spus ironic tehnicianul nemulţumit de modul în care arbitrii au ajutat Unirea Urziceni. Şi adversarul a fost acuzat de antrenorul pandurilor care crede că cei de la Unirea n-au dreptul să se plângă de oboseală pentru că nu au jucat cu aceeaşi formulă de echipă: „Nu există oboseală, dacă eşti în cupe şi în liga campionilor, ce problemă e de oboseală, au jucat miercuri şi pot să joace şi sâmbătă. Toată lumea poate să joace, şi eu jucam când eram fotbalist, jucam miercuri-sâmbătă şi nu se mai schimbau echipele. Majoritatea care au jucat miercuri cu Glasgow n-au mai jucat acum sau nu mai jucaseră cu Vasluiul înainte aşa că au avut două jocuri pentru 3-4 zile”, a spus Cârţu.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: