Pandurii, meciuri cu echipe de Europa League

Pandurii vor pleca la mijlocul acestei luni într-un cantonament de pregătire programat să aibă loc în Spania, Turcia fiind de regulă, în anii precedenţi, destinaţia favorită a echipelor din România la acest capitol. Preşedintele clubului, Narcis Răducan, spune că instabilitatea existentă la turci după incidentele cu Rusia au determinat conducerea pandurilor să se orienteze spre iberici.

Pandurii aspiră să joace din vară din nou în Europa League şi, ca urmare, meciurile de pregătire de acum vor fi unele în care adversarele echipei noastre vor fi pe măsura pretenţiilor europene ale clubului gorjean.

„Am hotărât să plecăm în Spania, ne ajută foarte mult şi adversarele. Zilele acestea facem contractele de meci cu Karlsruher Munchen 1860, Dinamo Moscova, Sparta Praga. Avem un sezon de foc cu 13 meciuri, toate cu echipe de play off, iar pregătirea va trebui să arate la fel, cu echipe foarte puternice, cu experienţă în cupele europene, care să ne pună la pregătire”, afirmă Narcis Răducan. Acesta spune că lotul cu care echipa va evolua în primăvară va fi definitivat în următoarele zile, până atunci fiind certă rămânerea lui Edi Iordănescu la Pandurii. Antrenorul a fost ofertat de ruși, dar rămâne la Pandurii pentru a-și definitiva obiectivele propuse cu un an în urmă, când echipa era aproape de retrogradare. ”Nu pleacă la ruși pentru că e frig, la ruși e bine să mergi vara. Edi rămâne alături de noi, pentru că performanţa din acest an i se datorează în mare măsură și, principial, cum îl ştiu, nu îi place să lase lucrurile la jumătate. Are toate motivele să se simtă iubit aici şi cel până în vară, cât are contract, rămâne alături de noi, după aceea vom vedea pentru că negocierile nu vor fi ușoare”, a menționat preşedintele de la Pandurii.

Stadionul nu va fi gata în acest an

Aspiraţiile europene ale jucătorilor lui Iordănescu nu vor ajuta însă și la terminarea în timp optim a stadionului care le-a fost promis Pandurilor pentru toamna lui 2016. Chiar dacă echipa va ajunge să joace în Europa League, la stadion se va mai lucra şi în 2017, asta dacă lucrările vor începe totuşi primăvara aceasta, constructorul fiind aceeaşi firmă care a făcut în timp record şi mall-ul din oraş. La stadion lucrurile sunt împotmolite, iar până vom vedea macarale acolo vor mai trece câteva săptămâni bune, mai ales că o serie de lucrări ce puteau fi făcute în toamnă nu au fost executate din cauza unor proceduri birocratice. „Stadionul nu poate fi gata până în primăvara anului viitor, din calculele noastre. Cel puțin putem juca la Severin, mai aproape de casă, față de Cluj, cum a fost data trecută și va fi o sărbătoare chiar și așa pentru orașul nostru. Mai avem un pas până să ajungem la acest obiectiv, ne mai trebuie un punct și de aceea zic să rămânem echilibrați până atingem acest obiectiv”, declară Răducan.

Președintele de la Pandurii îi asigură însă pe suporteri că echipa va face tot ce depinde de ea pentru a ajunge în Europa League, chiar și în ciuda unor probleme financiare cu care se confruntă mai toate cluburile din prima Ligă. Drepturile TV nu au fost plătite la timp cluburilor și banii așteptați sunt o problemă ce trebuie rezolvată în perioada următoare de toate echipele din primul eșalon. ”Ne-am blocat și din cauza neprimirii drepturilor TV. Se preconizau pe 15 decembrie și toată lumea programase acei bani pentru a plăti restanțele de pe final de an. Sunt lucruri care se pot rezolva, nu vor avea repercusiuni pe termen lung. Avem în patrimoniu și jucători cu cotă de piață importantă și nu vor fi probleme, suporterii pot sta liniștiți pentru că ne vom bate pentru obiectivele propuse”, mai declară Narcis Răducan.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: