Pandurii, neprogramată la meciul următor

Pandurii Târgu Jiu nu are nici un sprijin financiar şi nu are bani să plătească arbitrii. La ultimul meci din acest an, cei de la Pandurii nu au putut achita baremurile arbitrilor şi observatorilor de joc, cazul fiind deja judecat în regim de urgenţă de FRF şi echipa fiind sancţionată cu neprogramare la următorul meci.

Problemele financiare ale celor de la Pandurii sunt din ce în ce mai mari, echipa fanion a Gorjului ajungând în situaţia de a nu avea bani să mai plătească arbitrajul. La ultimul meci cu FCU Craiova clubul din Târgu Jiu nu a plătit arbitrii, iar aceştia au reclamat situaţia la Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal. Membrii comisiei au judecat cazul la doar cinci zile de la acest meci şi au dispus sancţiunea de neprogramare în campionat după ședința de miercuri, 9 decembrie 2020.

Cei de la Pandurii au noroc că acum este vacanţă în Liga 2 şi au timp până la finalul lunii februarie să plătească arbitrajul de la meciul cu FCU Craiova, gorjenii stând în prima etapă din noul an.  ”În baza art. 83/12 din RD, CS Pandurii Târgu Jiu se sancționează cu Neprogramare la jocurile oficiale următoare, până la achitarea baremurilor cuvenite arbitrilor și observatorilor de joc”, a anunţat comisia din cadrul FRF, fiind vorba de baremurile de la meciul dintre Pandurii şi FCU Craiova.

Pandurii este în insolvenţă, dar a câștigat în instanță obligațiile financiare pe care acționarii nu le-au plătit pentru perioada 2014-2017 și are de recuperat aproape 3,3 milioane de euro. Procesul a ajuns, de un an, la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar următoarea înfățișare va avea loc pe 3 februarie 2021.

În septembrie 2019, Curtea de Apel Craiova stabilise, în urma reanalizării angajamentelor scrise luate anterior de membrii asociați față de Pandurii, ca aceștia să plătească umătoarele sume restante aferente anilor 2014-2017: Consiliul Local (Primăria) Târgu Jiu – 2.861.747,68 lei, CEO (Complexul Energetic Oltenia) – 6.398.608,88 lei, Consiliul Județean Gorj – 769.543,23 lei, USMO (Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia) – 516.983,76 lei, iar SC Artego SA – 4.898.219,86 lei. Până acum acționarii n-au virat niciun leu în conturile clubului ci au făcut recurs. Aflată în insolvență din anul 2016, Pandurii intenționează să intenteze proces membrilor asociați și pentru recuperarea sumelor aferente anilor 2017-2020.

Vizualizări: 1,198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: