Eşec la debut pentru baschetbaliştii CSM

CSM Târgu Jiu a pierdut primul meci din noua stagiune a Ligii Naţionale. În Sala „Antonio Alexe”, echipa gazdă, CSM CSU Oradea, s-a impus cu 90-65 în faţa gorjenilor la primul joc din acest sezon al echipei gorjene.

Debut extrem de dificil pentru echipa gorjeană în primul turneu din acest sezon, în faţa unei echipe favorite la primele locuri din campionat, CSM CSU Oradea.

Echipa antrenată de Cristi Achim a controlat partida, dar în ciuda diferenţei înregistrate pe tabela de marcaj, formaţia antrenată de Claudiu Alionescu a avut o prestaţie solidă, cu momente de joc foarte bune, în care a jucat de la egal la egal cu Oradea, o fostă campioană a României. Plusul de experienţă al jucătorilor orădeni, avantajul terenului propriu, perioada de carantină prin care a trecut formaţia gorjeană în pregătire, dar şi lipsa căpitanul Alin Borşa, au cântărit decisiv în stabilirea rezultatului final. Formaţia antrenată de Claudiu Alionescu a avut un debut de campionat ceva mai greu, în care s-a resimţit faptul că echipa nu a avut niciun meci oficial în această formulă, până în acest moment. Mulţi dintre jucătorii echipei gorjene au lipsit la confruntările de acum o lună, din Cupa României, unii dintre ei fiind debutanți la nivelul Ligii Naționale. CSM Târgu Jiu a arătat însă la acest meci că are potenţial şi că poate avea un parcurs bun în continuare în Liga Naţională.

Doi dintre jucătorii echipei gorjene, Kevin Allen şi Rezav Rogava, au ieşit în evidenţă în prima partidă din campionat. Pivotul american a reuşit 20 de puncte şi 14 recuperări, în timp ce baschetbalistul georgian a înscris 19 puncte, a avut 4 recuperări şi 5 pase decisive. Rogava a reuşit să transforme 5 din cele 7 aruncări din afara semicercului. O prestaţie bună a avut Jake Spurgeon. Jucătorul american a strâns 13p şi 4 recuperări.

CSM Târgu Jiu va juca vineri, 11 decembrie, de la ora 16.00, al doilea meci al turneului, cu SCM Timişoara. Echipa din Banat s-a impus în primul meci al zilei, în faţa celor de la CSM Galaţi, scor 80-78. Meciul dintre CSM Târgu Jiu şi CSM Galaţi poate fi urmărit pe canalul de youtube al FRB.

Vizualizări: 396

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: