CSM Târgu Jiu nu se poate afilia la FRF

Secţia de fotbal pe care CSM Târgu Jiu o doreşte afiliată la FRF din sezonul viitor va putea exista numai dacă clubul primăriei va avea echipe de juniori republicani, U19 și U17 ani. Pentru proiectul pe care îl are acum CSM, de a înfiinţa doar grupe de copii şi juniori sub 14 ani, secţia poate fi afiliată la nivelul AJF Gorj.

Directorul CSM Târgu Jiu, Robert Bălăeţ, vorbea încă din vară de intenţia de a înfiinţa, la clubul primăriei, o secţie de fotbal. Acesta a purtat chiar discuţii în acest sens la FRF pentru a clarifica aspectele aspecte de legalitate a înfiinţării şi afilierii secţiei de fotbal a CSM-ului la federaţie.

Principala problemă era legată de faptul că Primăria Târgu Jiu este membru asociat la Pandurii Târgu Jiu, care are echipă afiliată la FRF. Dar pentru ceea ce se doreşte la CSM acum, o academie de juniori sub 14 ani, aceasta nu mai constituie o problemă pentru că secţia trebuie afiliată în acest caz la AJF Gorj, care organizează campionate pentru aceste grupe de vârstă. „CSM Târgu Jiu se poate afilia la FRF doar în două situații: fie are grupe de juniori U19 și U17, pentru a putea participa în Campionatul Național Republican, cum e cazul, pe plan local, celor de la LPS Târgu Jiu, fie are echipă de seniori, care să activeze cel puțin la Liga 3”, a informat şi liga2.ro care explică faptul că pentru proiectul prezentat recent de primărie, respectiv grupe U15, U13, U11 și mai mici, CSM Târgu Jiu nu se poate afilia la FRF, ci doar la AJF Gorj.

Din Târgu Jiu, pe lângă LPS Târgu Jiu, la FRF mai sunt afiliate Pandurii Târgu Jiu și ACS Viitorul Târgu Jiu, ambele activând în Liga 2.

Vizualizări: 968

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: