Pandurii nu se mai gândesc la Liga I

Speranţele legate de nelicenţierea unui club din prima ligă s-au redus după ce şeful LPF, Dumitru Dragomir, a dezvăluit în acest weekend faptul că nici una dintre primele 14 echipe ale primului eşalon nu a avut probleme de nerezolvat cu licenţierea. Anunţul oficial privind licenţierea formaţiilor care au evoluat în prima ligă va fi făcut azi de către oficialii FRF, fiind aşteptat să facă acest anunţ chiar preşedintele Mircea Sandu. Zvonurile apărute deja în ceea ce priveşte licenţele sunt însă nefavorabile pentru Pandurii, şansele de a mai juca în prima ligă fiind aproape nule.

În aceste condiţii gorjenii se gândesc deja la campionatul ligii a II-a deja fiind stabilite o serie de principii pe care se va lucra la Pandurii din această vară. În cel mai scurt timp conducerea va numi un nou antrenor care va avea misiunea de a reconstrui echipa. Preşedintele Marin Condescu spunea săptămâna trecută că la cel mult trei zile de la anunţul oficial al FRF va fi numit noul antrenor. „La trei zile după ce ştim în ce eşalon vom juca, vom avea totul bine stabilit la echipă şi vom ştii cine e antrenor, cine vine şi cine pleacă”, a spus preşedintele Condescu care a precizat că nu va aduce nici antrenor italian dar nici un craiovean.

În şapte ani, 700 de cluburi din Europa au picat „licenţa”

Şeful Direcţiei pentru Licenţieri din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, Viorel Duru, a precizat ca fotbalul european se confruntă, anual, cu zeci de cazuri în care echipele nu primesc licenţa. Oficialul a declarat la Sport Total FM, că, în cei şapte ani de când s-a implementat sistemul de licenţiere, peste 700 de cluburi au "picat" la acest test, iar România este departe de a fi in situaţia de "oaie neagră" a Europei. "Procedurile licenţierii sunt stabilite de mult timp. Practic, de la începutul iniţierii acestui program. Termenele sunt stabilite prin regulament la nivel european şi vin din regulamentul internaţional. În fiecare an, pe plan european sunt zeci de cluburi care nu primesc licenţa. În primii şapte ani de când s-a implementat acest sistem, peste 700 de cluburi nu au primit licenţa, în cele 53 de federaţii afiliate la UEFA. Nu s-a pus niciodată problema de a fi oaia neagră a Europei. Noi am fost sancţionaţi pentru că nu s-au respectat anumite proceduri sau pentru că anumite documente nu au fost conforme cu cerinţele”, a spus Viorel Duru referitor la sancţiunea aplicată României şi la procedeul de licenţiere din alte state. Acesta a explicat că azi vor fi făcute publice şi deciziile din acest an ale Comisiei de Licenţiere.

Licenţierea la Liga II-a se încheie pe 10 iunie

Viorel Duru a explicat că azi va avea loc şi o conferinţă de presă pentru a aduce la cunoştinţa cluburilor care au fost echipele care au avut probleme. „Vom explica celor interesaţi deciziile care s-au luat pentru cluburile din Liga I şi care au fost cluburile care au avut probleme”, a mai spus Duru precizând că în cazul cluburilor din liga a II-a care vor promova decizia finală se amână până pe data de 10 iunie, azi fiind ultima zi în care se mai poate face apel: „Pentru cluburile din Liga a II-a mai există timp de a face apel, până luni, la ora 24:00. Dacă se depune vreun apel, pe 10 iunie vom şti si rezolvarea şi vom şti toata situaţia. Nu este o noutate ca la noi se termina mai târziu decât normal campionatul. În alte ţări se termină pe 15 mai, în timp ce la noi, pe 20 si ceva. La noi este un alt sistem competiţional, cu patru luni de pauză, ceea ce nu se întâmplă nicăieri".

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: