Pandurii nu vor juca meciul cu Oţelul Galaţi

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat ieri oficial că meciul dintre Pandurii şi Oţelul Galaţi nu se va mai juca vineri. Pandurii a fost neprogramată la acest meci şi Oţelul a câştigat deja cele trei puncte la masa verde. Ieri gălăţenii erau deja pe drum la ora la care LPF a transmis celor două cluburi comunicatul oficial, echipa lui Dorinel Munteanu întorcându-se din drum de la Piteşti. Pandurii au anulat şi ei programul stabilit şi echipa nu a mai plecat aseară la Severin aşa cum fusese programat.

Mai mulţi şefi de cluburi susţin că ar exista o înţelegere între cele două cluburi ca să nu se joace acest meci şi că Pandurii ar urma să achite datoria săptămâna viitoare ca să se poată juca meciul contra celor de la Dinamo.

Discuţiile pe tema unei înţelegeri cu Dinamo pentru datoria de aproximativ 500.000 de euro, dinamoviştii adăugând la suma existentă şi o serie de penalităţi de întârziere, au continuat şi ieri la sediul LPF. Dinamo a susţinut continuu că ar fi fost de acord cu plata unei părţi din suma pretinsă şi cedarea lui Vlad Chiricheş, evaluat iniţial la 200.000 de euro de către dinamovişti.

Pandurii au susţinut că nu sunt de acord şi au cerut o păsuire până în vară când ar fi urmat ca banii să fie luaţi din drepturile TV.

Cristi Borcea a spus aseară însă că Dinamo s-a arătat dispusă să rezolve litigiul şi că echipa sa era dispusă să renunţe la bani, dar să-l primească pe Chiricheş în schimb. "De doi ani ne chinuim să stingem litigiul cu Pandurii. În vară am încheiat un acord cu ei. De 3 zile am discutat la Ligă, cu domnul Condescu, cu domnul Pârvulescu. Noi am vrut să renunţăm la toţi banii, dar să ni-l dea pe Chiricheş şi să-l lăsăm în continuare să joace împrumut a Pandurii. Eu cred că nu s-a vrut să se joace acest meci. Sigur săptămâna viitoare, când vor juca cu Dinamo, se vor găsi bani ca să-şi plătească Pandurii datoria. Am fost dispuşi la orice discuţie. De la 100.000 pe Chiricheş, am vrut să dăm 500.000 ca să se joace această partidă". Pe de altă parte, Borcea e mai mult ca sigur că Pandurii vor găsi banii să joace contra lui Dinamo săptămâna viitoare.

Iniţial oficialii de la Dinamo au spus că nu acceptă această variantă pentru că nu au garanţii dar Borcea a precizat aseară că ei ar fi acceptat dar LPF nu a fost de acord cu propunerea ca banii să fie viraţi din drepturile TV pentru că există posibilitatea ca Pandurii să retrogradeze şi Liga şi să nu poată plăti acei bani. Cert că indiferent cum au stat lucrurile Pandurii nu vor juca meciul cu Oţelul şi nici Dinamo nu va vedea nici un ban din aşa zisa datorie, deşi speculaţii de genul unui blat Pandurii – Oţelul au început aseară să apară.

Grigoraş: „Acesta e şantaj”

Antrenorul Petre Grigoraş a declarat ieri că nu ar fi fost de acord să dea jucători la Dinamo în contul datoriei pentru ca echipa să fie programată, considerând această cerere drept un şantaj: „Cred că cei din conducere trebuiau să rezolve problemele în alt fel. Nu se pune problema să vândă jucători acum când mai sunt 48 de ore până la începerea campionatului. Mie mi se pare că acesta e şantaj când te prinde la cotitură şi îţi cere un jucător ca Chiricheş care valorează mai mult decât spun ei că dau. Eu personal nu aş fi fost de acord cu cedarea unor jucători”. Grigoraş e la curent cu faptul că Pandurii au mai trecut prin probleme de acest gen dar recunoaşte că nu se aştepta să fie primul antrenor de la Pandurii care trece printr-o neprogramare: „Nu e prima dată când se trece prin asemenea momente, dar din câte ştiu Pandurii nu a mai fost neprogramată deşi au mai fost probleme de acest gen şi nu mă aşteptam să fiu eu primul antrenor căruia i se întâmplă asta. Eu am pregătit echipa pentru meci pentru că era de datoria mea să aduc echipa la forma cea mai bună până la ora jocului. Iar datoria conducerii era să rezolve celelalte probleme”.

"Condescu nu cere bani mulţi pe fotbalişti, mi-a zis că cere 600.000 de euro pe Chiricheş şi Dinamo n-a vrut. Condescu a zis că merge până la capăt, să retrogradeze, oricum nu plătesc!

Gigi Becali

„Condescu a declarat că a cerut suspendarea hotărârii LPF până la hotărârea TAS. Comisiile Ligii puteau să suspende decizia cu neprogramarea celor de la Pandurii până la soluţionarea la TAS. I-am zis şi lui Borcea, 1,5 milioane de euro pe Iordache, mai ales că n-a dat niciun ban pe el, e imens, e o chestie imorală!”

Gigi Becali

„Daca TAS anulează decizia eu cer anularea rezultatelor“

Gigi Becali



Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: