Pandurii, obligaţi să plătească pentru terenul pe care l-au amenajat

Oficialii de la Pandurii Târgu Jiu au fost nevoiţi să plătească chirie pe propriul teren pentru a putea juca amicalul cu CSM Slatina. Primăria a impus un tarif de 180 de lei pe oră pentru meciurile disputate pe terenul sintetic, teren pe care cei de la Pandurii l-au construit, din nou, în urmă cu doi ani, cu un covor sintetic achiziţionat tot de club.

Un paradox cum numai la Târgu Jiu se poate vedea a fost constatat la meciul amical pe care Pandurii l-a disputat cu CSM Slatina. Deşi au investit în terenul sintetic câteva sute de mii de euro şi au achiziţionat porţi, plase şi chiar şi instalaţia de nocturnă a terenului, Pandurii a fost obligată miercuri să plătească chirie pentru a putea juca pe sintetic la fel ca oricare altă echipă. Asta în condiţiile în care tot ceea ce există pe teren a fost făcut de club, pe cheltuiala proprie.

Mai mult, reprezentatul primăriei Târgu Jiu a spus de nenumărate ori că Pandurii nu va plăti să joace pe terenurile din Complexul Sportiv sau că va plăti o sumă modică de 1 leu, e adevărat în timpul campaniei electorale.

Cunoscând situaţia şi investiţia clubului în baza sportivă, antrenorul Călin Cojocaru nu înțelege de ce echipa sa trebuie să plătească taxă de închiriere să se antreneze și să joace amicale pe terenul sintetic. “Cu Craiova am programat meciul pe stadion, pe iarbă, cum e şi normal, suntem două echipe care trebuie să se respecte şi nu înţeleg de ce să nu jucăm acolo. S-a mai întâmplat să avem probleme şi iarna trecută sau în vară și nu înţeleg de ce apar aceste aspecte, având în vedere faptul că Pandurii a investit foarte mult în această bază sportivă, de la terenurile de pregătire până la stadion, unde atât suprafața  de joc cât şi pista de atletism au fost făcute de Pandurii. Nu înţeleg de ce (n.r. autoritățile locale) au această atitudine faţă de noi. Şi acum a trebuit să plătim pentru a juca pe terenul sintetic, acolo unde am investit noi, covorul sitetic l-a cumpărat şi l-a montat clubul Pandurii şi nu înţeleg de ce se întâmplă aceste lucruri. Noi vrem să ne lase să jucăm, fiindcă tot ceea ce este aici s-a creat pentru Pandurii şi nu pentru altă echipă. Bineînțeles, este loc pentru toată lumea, dar întotdeauna originalul rămâne original”, a declarat Cojocaru după amicalul cu Slatina.

Terenul sintetic pe care s-a jucat a fost amenajat de Pandurii de două ori în decurs de zece ani, prima dată fiind montat în 2008. Acesta a fost dotat tot de către vicecampioana României din 2013 și cu bare, plase şi bănci de rezervă.

De altfel întreaga bază sportivă a fost amenajată pentru clubul Pandurii, chiar şi noul stadion fiind construit tot datorită performanţelor clubului Pandurii în cupele europene. Acum însă autorităţile locale par să fi uitat că Pandurii este echipa de tradiţie a oraşului şi că datorează faptul că au un stadion modern acestui club.

Vizualizări: 533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: