Pandurii, pentru a doua săptămână „lanterna roşie“

Pandurii păstrează încă două săptămâni „lanterna roşie” în Liga I. Echipa lui Ionuţ Badea rămâne pe ultimul loc şi după meciul de la Cluj pierdut cu scorul de 2-1. Campionatul se va întrerupe pentru două săptămâni şi echipa din Târgu Jiu rămâne cu doar trei puncte după şase etape înaintea derbiului Olteniei cu Universitatea Craiova. Derbi care conform ultimelor zvonuri este şi în pericol de a nu se mai disputa.

Gorjenii n-au pierdut la un scor ruşinos meciul cu CFR, scor 2-1 pentru gazde, dar nici nu au impresionat la această partidă în care au dat semne că ştiu să joace şi de la egal la egal cu campionii doar în ultimele zece minute. Partida a început cum nu se putea mai prost pentru echipa lui Ionuţ Badea care şi-a văzut jucătorii demoralizaţi complet după 25 de minute în care primiseră deja două goluri. Ambele urmare a unor faze fixe, înscrise după lovituri de colţ ale gazdelor, o echipă care nu mai impresionează prea mult ca joc dar ştie să profite de fazele fixe. Orice lovitură de colţ dictată după minutul 24 avea să aducă mari emoţii în tabăra oaspeţilor şi bucurie pentru cele doar câteva mii de spectatori veniţi pe stadionul din Cluj. În minutul 18, Emanuel Kone a deschis scorul după ce anterior mai avusese câteva ocazii ratate. Acesta a înscris cu un şut în forţă din mijlocul careului, după o lovitură de colţ de pe partea dreaptă. Nici nu reuşiră cei de la Pandurii să se acomodeze cu ideea că sunt conduşi că o altă lovitură de colţ, de pe cealaltă parte a terenului a dat iar emoţii bănci tehnice. Iar CFR a profitat din nou de slăbiciunea deja devenită proverbială la Pandurii, care ia meci de meci gol din faze fixe,  şi a majorat diferenţa pe tabela de marcaj. Scorul a devenit  scor 2-0  în minutul 24, tot după un corner, când Alcantara a înscris din şase metri, fiind nemarcat în mijlocul careului. Fără emoţii după ce la debutul partidei se vorbea pe la colţuri că ar putea fi demis dacă pierde acest meci, Mandorlini a preferat să închidă jocul şi să mizeze mai mult pe apărarea acestui avantaj, misiunea pandurilor fiind infinit mai dificilă, chiar dacă Badea a trimis pe teren şi pe Ilie Iordache şi Hidişan, prima schimbare fiind făcută destul de repede, în minutul 30, când Apostu i-a luat locul lui Adrian Iordache. Intrarea ultimilor doi a mai schimbat jocul oaspeţilor, Hidişan fiind cel care a şi dus la marcarea golului pandurilor. Acesta a fost faultat de Tony în minutul 84, clujeanul intervenind prin alunecare în careu iar arbitrul Balcai dictând penalti. Pandurii au redus din diferenţă, scorul devenind 2-1 prin reuşita lui  Voiculeţ care a transformat lovitura de la 11 metri. Până la final Pandurii puteau să mai înscrie, ultimele cinci minute dând emoţii suporterilor clujeni. Din păcate elevii lui Badea şi-au revenit prea târziu să mai producă vreo surpriză, mai ales că arbitrul Balaci a refuzat să sancţioneze toate durităţile gazdelor, doi dintre jucătorii lui Mandorlini putând fi eliminaţi dacă erau sancţionaţi corespunzător.

„Am pierdut un meci pe care, la cum au decurs lucrurile, nu trebuia să-l pierdem. Au fost minute în care am judecat greşit ideile adversarului, suferim încă la fazele fixe, nu suntem deloc concentraţi. Dacă am fi crezut mai mult, am fi reuşit să obţinem măcar un egal. În multe momente am reuşit să speculăm punctele slabe ale adversarului"

Ionuţ Badea, antrenor Pandurii

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: