Pandurii pleacă mâine la Bucureşti pentru meciul din Ghencea

Pandurii vor pleca mâine spre Bucureşti pentru meciul cu Steaua, Cârţu deplasând un lot de 18 jucători dintre care o parte vor pleca mai departe spre Iaşi pentru meciul din Cupa României. Singura problemă de lot pentru acest meci este absenţa lui Hidişan încă nerefăcut complet după problema medicală de săprămâna trecută. Partida se dispută duminică de la ora 16:00 cu porţile închise, echipa bucureşteană având terenul suspendat.

Antrenorul Sorin Cârţu a precizat ieri că se aşteaptă în Ghencea la un meci la fel de greu cum a fost şi cel cu CFR considerând aceste partide cu echipele de cupe europene ca fiind speciale. „Aşa este întotdeauna pentru o echipă mică când joci cu Steaua, cu Dinamo, Rapid sau CFR, sunt meciuri speciale. De aceea sunt trecute aceste partide şi la prime speciale. Bine, uneori se iau, uneori nu se iau. Ce şanse avem să luăm aceste prime speciale? La fel cum am făcut-o şi cu celălalte echipe puternice pentru că noi am jucat bine cu toate acestea”  a explicat tehnicianul pandurilor care doreşte ca echipa sa să facă un meci bun şi cu Steaua şi să joace aşa cum îşi doreşte antrenorul profitând astfel de atarea de spirit specială oferită de conjunctura în care se dispută partida. Steaua nu va avea suporteri la acest meci şi vine după un joc în cupele europene ceea ce poate constitui un avantaj pentru Pandurii.

Ca să câştige, Pandurii trebuie să se autodepăşească

„Singura noastră şansă pentru a obţine un rezultat bun este ca jucătorii de la Pandurii să se autodepăşească. Mi-ar fi plăcut ca acest meci să se fi jucat undeva spre sfârşitul campionatului şi să fi fost scutiţi de orice griji, să fi fost cu mult mai detaşaţi. Când joci cu o echipă de genul CFR sau Steaua, orice ocazie trebuie speculată la maxim. Şi dintr-o jumătate de ocazie trebuie să dai două goluri, dacă vrei să obţi un rezultat bun! Pentru că nu ţi se ivesc prea multe şanse din acestea când joci cu o echipă de top. Şi mai există şi şansa, pe care, dacă nu o ai este foarte greu să faci ceva” a mai precizat Cârţu.

Tehnicianul gorjenilor e conştient că Pandurii joacă împotriva unui adversar cu mult superior şi ca echipă, dar şi ca putere financiară a clubului. De aceea nu crede în avantajele care le-ar putea avea Pandurii în Ghencea unde Steaua e considerată mereu favorită, chiar şi fără suporteri: „În această partidă este o echipă favorită certă, iar acea echipă este Steaua. Aşa că noi nu avem ce avantaj să avem. De regulă, ai avantaj când eşti mai bun decât echipa respectivă ori la noi nu e cazul. Nu contează deloc că joacă fără spectatori şi poate e mai bine pentru ei că nu mai au presiunea publicului în spate să-i mai injure. La fel, nu au în spate patronul, care punea o presiune în plus”.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: