Pandurii revine acasă după 1615 zile de pribegie

Pandurii Târgu Jiu revine acasă, pe stadionul pe care a cunoscut cele  mai mari performanţe din istoria de aproape 60 de ani a echipei fanion a Gorjului. La patru ani şi jumătate de la ultimul meci jucat pe propriul stadion, echipa din Târgu Jiu se întoarce pe propriul stadion după exact 1615 zile de când  a părăsit Municipalul.

Stadionul Municipal din Târgu Jiu a  fost întotdeauna casa pandurilor,  chiar de la  începuturile echipei care de-a lungul timpului a avut perioade zbuciumate dar a adus şi multe  bucurii gorjenilor. Chiar şi atunci când fusese abandonat, şi într-o stare de degradare  avansată, stadionul din Târgu Jiu a fost salvat de Pandurii care au investit foarte mult  în baza sportivă pe care au promovat în Liga 1 şi pe care au debutat în Europa League. Pentru că echipa ajunsă  în 2013  vicecampioană a României să poată juca  în cupele europene în faţa suporterilor proprii, autorităţile au luat decizia demolării vechii arene şi construirii uneia noi. Din vechiul stadion, care fusese modernizat în 2012, a  mai rămas doar  terenul de joc, care  a fost protejat pe perioada construcţiei stadionului iar acum se prezintă impecabil. Acum, la 1615 zile de când a plecat de pe propriul teren pentru a i se  construi  o casă  nouă, Pandurii, simbolul fotbalistic al  Gorjului, revine să  joace din  nou pe terenul propriu. Ultimul meci consemnat de arhivele sportive că s-a jucat pe arena gorjeană a fost cel din etapa a 33-a, din sezonul 2014-2015 al Ligii 1. Pe 25 mai 2015, sub privirile a doar 3.000 de spectatori, Pandurii învingea CSMS Iaşi cu scorul de 5-2 şi îşi lua adio de la vechiul Stadion Municipal, care a fost demolat pentru a se construi unul noul.

Au urmat patru ani de pribegie pentru gorjeni, ani care au dus la declinul echipei ce devenea vicecampioană a României în 2013. În tot acest timp, Pandurii a jucat în exil la Drobeta Turnu Severin, iar la finalul sezonului 2016-2017 a retrogradat din Liga 1. În Liga 2, echipa fanion a Gorjului a jucat la Motru, iar, de anul trecut, s-a mutat pe terenul sintetic amenajat lângă noul Stadion Municipal. Vineri, de la ora 18:00, Pandurii, care de doi ani se zbate în subsolul eşalonului secund, va debuta pe noua arenă.

La ultima apariţie a gorjenilor pe propriul stadion, Liga 1 era formată din 18 echipe, iar Pandurii termina campionatul pe locul 9.

Galerie foto


Vizualizări: 1,564

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: