Stadionul din Târgu Jiu, pregătit pentru marea inaugurare

Stadionul Municipal din Târgu Jiu va fi  inaugurat vineri cu ocazia meciului dintre Pandurii Târgu Jiu şi Universitatea Cluj, dar Primăria Târgu Jiu a pregătit multe alte surprize iubitorilor de fotbal pentru acest eveniment. Mari fotbalişti ai României dar şi foste glorii ale echipei Pandurii vor disputa un meci demonstrativ,  după ce mai întâi se va  tăia panglica pentru inaugurarea stadionului.

Vineri, după ora prânzului, nu se  va mai circula pe Bulevardul Constantin Brâncuşi, în faţa stadionului, pentru că acolo se va desfăşura evenimentul prilejuit de inaugurarea Stadionului Municipal. Cu începere de la ora 14:00 se va tăia panglica de inaugurare a stadionului şi după aceea se va permite şi accesul în interiorul acestuia pentru posesorii de bilete dar şi pentru copiii invitaţi special la acest eveniment.

Stadionul a fost în centrul atenţiei în ultimele zile, fiind pregătit pentru aceste evenimente. Ultimele dotări pentru amenajarea stradală din jurul Stadionului Municipal s-au montat deja în ultimele două zile, acum în jurul acestuia existând bănci moderne şi coşuri de gunoi care fac parte din acelaşi gen de mobilier stardal.  Pe catargele din faţa  stadionului Direcţia de Patrimoniu a ridicat ieri cele cinci steaguri ale României, Uniunii Eurpene,  Primăriei Târgu Jiu, UEFA şi  Panduri Târgu Jiu.  


Capacitatea stadionului din Târgu Jiu este de 12.518 locuri, dintre care doar 10.934 pentru public, în general şi  652  de locuri în zonă dedicată suporteri oaspeți,restul locurilor fiind în zonele cu  destinaţie specială ale stadionului, astfel: 17 loje VIP cu un total de 204 locuri şi zona rezervată presei cu 240 locuri, dintre care 50 cu desk rabatabil, alte 72 de locuri fiind amplasate în zona pentru persoane cu dizabilități.

Stadionul mai este dotat cu o sală conferințe presă cu 76  de locuri şi trei studiouri TV, două cu vedere teren şi unul la interior.

Construcţia complexă a stadionului mai include un hotel cu 38 de camere şi o clădire  de birouri de 1.600 mp.

Stadionul are două vestiare mari, cu dimensiunea de 64,54 mp, de 25 de locuri, şi numeroase alte facilităţi în zona pentru sportivi.

Parcarea subterană are 150 locuri, fiind posibilă parcarea a şase autocare în faţa stadionului, care mai dispune de 87 de locuri de parcare supraterană pentru mass-media şi personalul auxiliar.

Cei care vor mai putea prinde un bilet în ultima zi de vânzare a acestora, existând încă aproximativ 3000 de bilete la vânzare înainte cu o zi de inaugurarea arenei, se vor putea bucura la meciul cu Universitatea Cluj de o sonorizare extraordinară, o instalaţie de nocturnă performantă şi două tabele electronice uriaşe  care pot reda  filmări video  de  o  mare calitate.

Galerie foto




Vizualizări: 1,278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: