Pandurii riscă neprogramarea în meciul cu Dinamo

Săptămâna viitoare Pandurii ar urma să joace în campionat contra echipei Dinamo, dar meciul cu actualii vecini din clasament e la un pas de a nu fi programat. Datoriile pe care clubul le are la jucători, dar și la arbitrii care au fluierat partidele disputate până acum în campionat pun echipa în situația de a regreta că nu a cerut intrarea în insolvență mai din timp.

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a luat miercuri în discuție trei dintre cazurile urgente ale datoriilor pe care Pandurii le are către foștii săi jucători, clubul gorjean primind termene extrem de mici pentru a stinge litigiile respective.
Astfel, conform unui comunicat de presă, la cererea jucătorului, Pandurii a primit termen data de 19 octombrie pentru a stinge conflictul pe care îl are cu Erico Constantino Da Silva. Președintele clubului, Narcis Răducan, a menționat în cursul zilei de miercuri că a negociat cu Erico vreme de trei ore, alături de el fiind și viceprimarul Aurel Popescu. Jucătorul a primit doar o mică parte din banii pe care clubul îi datorează și a mai fost de acord cu un ultim termen limită, după ce, săptămâna trecută, negociase și cu Marin Condescu pe aceeași temă. Răducan a precizat că în baza înțelegerii cu Erico echipa a scăpat de depunctare și de a i se interzice dreptul la transferuri.

Două amenzi şi noi termene
Comisia de Disciplină a luat miercuri decizii despre care oficialii clubului nu au mai discutat și care pun Pandurii într-o situație extrem de dificilă. Conform aceluiaşi comunicat de presă, Comisia a acordat termen de 5 zile calendaristice, nu lucrătoare, și a amendat clubul cu 3000 de lei pentru a stinge litigiul cu Florin Axinte. Același termen și aceeași amendă e aplicată și pentru un al doilea dosar pe care Pandurii îl are cu Erico Da Silva. Clubul a primit și un ultim avertisment în privința datoriilor pe care le are către arbitrii ce au arbitrat meciurile disputate până acum în campionatul intern. Suma restantă este de peste 56.000 de lei, iar neplata ei în următoarele zile va duce la neprogramarea în campionat pentru partida cu Dinamo.
Ironia sorții face ca în urmă cu câțiva ani Pandurii să aibă probleme de neprogramare tot la un meci cu Dinamo, datoriile pe care clubul le avea atunci de fostul său jucător Ilie Iordache determinându-l pe fostul președinte Condescu să apeleze la primul credit bancar făcut pentru a stinge litigiul respectiv.

Cererea de insolvenţă, înregistrată
Clubul a înregistrat oficial la Tribunalul Gorj pe 11 octombrie cererea de intrare în insolvență, dar asta nu anulează datoriile către arbitri. Cererea respectivă poate anula, în schimb, cesionarea drepturilor tv care a fost făcută pentru mai mulți jucători, drepturi tv ce urmau să fie încasate la începutul anului viitor. Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor are în evidențele sale mai mulți jucători de la Pandurii care s-au plâns oficial de neplata salariilor, cele mai mari restanțe, de 72.000 de euro, fiind către Mihai Răduț. Bogdan Ungurușan așteaptă și el să primească de luni bune 49.000 de euro, într-o situație similară fiind și Alexandru Teofil Ciucur. Fostul căpitan Dan Nistor, ajuns la Dinamo între timp, are de recuperat 20.000 de euro, în timp ce Erico Da Silva negociază de zile bune cum să își recupereze restanțele de 23.000 de euro de la o echipă rămasă fără bani și ajunsă în insolvență după un campionat pe care l-a încheiat pe locul trei.

Vizualizări: 1,475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: