Condescu vine cu bani la Pandurii. Află de unde!

Marin Condescu a lămurit misterul reapariţiei lui lângă echipa pe care a promovat-o cu ani în urmă în Liga I, Pandurii Târgu Jiu. Acţionarii echipei au luat vineri decizia intrării în insolvenţă a clubului de fotbal, iar luni, 10 octombrie, vor fi depuse actele la tribunal. Condescu are de recuperat sume importante de la club, aşa că este dispus să-l finanţeze în viitor până la redresare, ca să îşi recupereze şi banii din trecut. Pentru a face rost de bani, Condescu va face un împrumut în bancă, deşi este trimis în judecată după împrumuturile din trecut, procurorii acuzându-l de spălare de bani.

Bossul de la Pandurii spune că va folosi aceeaşi metodă din trecut pentru a face rost repede de bani. Pentru cine încă se mai întreabă cum de scoate Condescu sute de mii de euro din bancă în câteva zile, e bine să afle despre metoda denumită „cash colateral”. Asta presupune că un om cu bani, în trecut patronul de la Riviera, pune gaj la bancă suma pe care Condescu vrea să o împrumute, iar banii rămân blocați acolo până la restituirea împrumutului. Practic, banca are garanția că nu pierde nici un ban, iar Condescu e obligat să gestioneze lucrurile în așa fel încât să poată restitui împrumutul. Acum pare să fi găsit oamenii care să îl susțină într-un asemenea demers, alții decât cei care s-au ocupat până în prezent de soarta pandurilor, cel care va răspunde pentru sumele împrumutate fiind, evident, „penalul” Condescu.
„Banii eu îi drămuiesc, eu răspund pentru ei. Sunt prieteni care mă fac nebun, dar eu vreau să dau drumul la treabă și să avem echipă în continuare. Asta e soarta noastră. Mă voi asigura că nu vor interveni unii sau alții pentru a strica ceea ce vrem să facem aici împreună cu jucătorii. Am discutat inclusiv cu cei de la galerie și m-au asigurat că în trecut au fost împotriva mea pentru că ar fi fost manipulaţi. Oamenilor li s-a spus că eu am furat și ei au crezut, dar iată că lucrurile nu stau aşa. Luni vom rezolva toate aspectele ce țin de natura împrumutului bancar. Nu fac nici un pas până nu rezolvăm clar modul de cheltuire a banilor, ca să nu auzim apoi că am vrut eu să acopăr cine știe ce din trecut sau că am spălat banii. Eu sper să lămurim lucrurile și să putem da banii către jucători. Dacă nu va fi așa le voi spune jucătorilor în timpul cel mai scurt. Sunt discuții pe care le am cu foști jucători de la club pentru a obține o păsuire de la ei. Urmează o perioadă grea. Până la 31 martie 2017 trebuie să avem aprobat de către Tribunal planul de reorganizare. Fără asta ne luăm adio de la licență în viitoarea ediție de campionat. Sper să nu ajungem într-o asemenea situație”, a declarat Marin Condescu.

Clubul anunţă că Narcis Răducan rămâne preşedinte
Adunarea Generală a Asociaţilor clubului Pandurii Târgu Jiu a decis vineri demararea procedurii de intrare în insolvenţă a clubului. Structura de conducere a clubului Pandurii rămâne aceiaşi, cu Narcis Răducan preşedinte executiv, dar cu completările de post impuse de legea insolvenţei, anunţă clubul într-un comunicat.
Preşedintele Narcis Răducan  a declarat că nu este de acord, în principiu, cu procedura de insolvenţă, dar va rămâne alături de Pandurii pentru că are o datorie morală faţă de jucători şi antrenori: „E un moment extrem de dificil din istoria clubului nostru şi, chiar dacă nu sunt de acord în
principiu, se pare că este unica şansă ca acest club să aibă viitor. Consider că am o datorie morală faţă de jucătorii şi antrenorii pe care i-am adus în ultimele 18 luni, să pun umărul la redresarea clubului  şi voi rămâne în funcţie cel puţin până la prima perioadă de transferuri. În decizia mea a contat şi poziţia membrilor asociaţi care ne-au încurajat să rămânem uniţi  şi ne-au promis că vom fi sprijiniţi pentru a ne păstra nivelul de performanţă”.
„Locul domnului Răducan nu-l ia nimeni. Se va ocupa în continuare ca preşedinte al clubului de latura sportivă”, a spus şi Marin Condescu, subliniind că el este lângă Pandurii în calitate de creditor.
ÎNTÂLNIRI
Marin Condescu a socializat în ultimele zile cu jucătorii, antrenorii şi chiar cu liderii galeriei. Condescu i-a invitat pe jucători la masă, la restaurantul propriu, iar sâmbătă a fost prezent la antrenamentul echipei.

Vizualizări: 7,833

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: