Pandurii s-a calificat în sferturile Cupei României

Pandurii Târgu Jiu a reuşit să rămână în competiţia Cupa României după ce a învins greu, în optimi, pe Oţelul Galaţi. O echipă aflată aproape de desfiinţare, fiind pe ultimul loc în clasament, cu doar 6 puncte. Culmea este că în meciul din campionat Pandurii a bătut Oţelul cu 4-0. Partida din Cupa României s-a terminat cu 3-2, ultimul gol fiind dat în prelungiri.

Jucătorii şi conducerea de la Pandurii s-au relaxat ieri, înainte de meciul cu Oţelul, la minigolf. Pe stadion, Pandurii a luptat pentru calificare. Meciul s-a terminat 2-2 după cele 90 de minute, astfel că s-a trecut la încă două reprize de câte 15 minute. Pentru Galaţi au marcat I. Popa şi C. Cristea, iar pentru oaspeţi C. Predescu, Elton şi Erico da Silva.

Meci fără atac

La acest meci, Pandurii nu a avut în teren nici un atacant. Mihai Roman a fost suspendat, Deivydas Matulevicius, accidentat, iar Matija Smerkar nu are carte verde. Pandurii a întâlnit Oţelul Galaţi şi în campionat, pe care a învins-o cu 4-0. Atunci au marcat Matulevicius şi Roman, ambii având câte două reuşite, dar ei au lipsit de la meciul din Cupă. „Mă aştept să fie foarte greu, dar îmi doresc foarte, foarte mult să ne calificăm, să mergem mai departe şi sper să reuşim acest lucru chiar dacă ne lipsesc atacanţii. Am mai făcut improvizaţii de genul acesta şi sper să meargă şi de data asta“, a declarat Petre Grigoraş înainte de meci.

Scorul a fost deschis în minutul 11 de către Oţelul. Iulian Popa a prins o scăriţă fantastică de la 25 de metri şi a înscris în poarta lui Gliwa. În minutul 13 mijlocaşul Cornel Predescu a egalat pentru Pandurii.  În minutul 41 Oţelul preia conducerea, înscriind încă un gol. A fost 2-1 după o fază prelungită de atac a gazdelor, o centrare ideală a lui Dan Popescu şi o reluare excelentă cu capul a lui C. Cristea.

În minutul 88 Pandurii a egalat. Nistor a pasat pentru Shalaj, acesta a centrat ideal pentru Erico, iar fundaşul brazilian a reuşit să readucă egalitatea pe tabelă! Scorul de 3-2 pentru Pandurii a venit în minutul 93. Fratele geamăn al lui Erico, Elton da Silva, a marcat cu o lovitură de cap după un corner excelent executat. Scorul a fost păstrat în cele 30 de minute de prelungiri.

În cel puţin două din următoarele partide din Liga I, Pandurii ar trebui să bată, dacă ne luăm după locul în clasament. Pe 4 noiembrie, Pandurii joacă cu echipa Concordia Chiajna, locul 15 în clasament. Vor mai fi meciuri cu FC Botoşani, locul 7 în clasament, CSMS Iaşi, echipă aflată pe locul 17, Rapid Bucureşti - locul 16 şi FC Braşov, pe locul 8 în clasament.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: