Pandurii s-au antrenat cu echipele naţionale

Cinci jucători de la Pandurii s-au antrenat în ultima săptămână la echipele naţionale de tineret sau seniori. Chiricheş şi Pintilii sunt încă la naţionala de seniori a lui Piţurcă fiind convocaţi în lotul pentru meciul de ieri cu San Marino iar Lazar, Brata şi Rada au evoluat deja la naţionala de tineret în meciul de marţi cu Bulgaria. Grigoraş nu e supărat că nu i-a avut la pregătire şi spune că ar dori ca tot lotul să aibă parte de antrenamente la echipa naţională.

Petre Grigoraş  a preluat Pandurii într-o perioadă dificilă dar a adus repede echipa pe linia de plutire şi a reuşit mai mult decât spera. Antrenorul a mărturisit  recent că nu visa ca după doar un an Pandurii să dea cinci jucători la echipele naţionale.  Cu ceva mai puţin de un an în urmă, Pandurii era într-o situaţie disperată. După mai bine de jumătate din tur echipa avea şase puncte şi slabe speranţe de a evita retrogradarea. De dat jucători la echipele naţionale nici nu putea fi vorba pentru că selecţionerii nu prea se uitau la echipele condamnate la retrogradare. "Când am venit la Târgu Jiu nu visam că Pandurii ar putea da un an mai târziu cinci jucători la loturile naţionale. Aş minţi dacă aş spune că aş fi crezut aşa ceva", a mărturisit recent antrenorul gorjenilor la Radio Oltenia Craiova. La numirea sa pe banca pandurilor doar Grecu mai cochetase cu naţionala de tineret unde fusese convocat doar o singura dată. "Numai la acest lucru nu mă gândeam atunci când echipa era pe ultimul loc cu şase puncte după zece etape. Numai câţi jucători o să dăm noi la echipa naţională nu-mi trecea prin cap! Erau alte priorităţi", a mai spus Grigoraş care în aceste zile, după ce s-a întrerupt campionatul, a avut doar 18 jucători la pregătire şi asta nu din alte motive ci doar pentru că cinci dintre ei au fost convocaţi la loturile naţionale de seniori şi tineret. Chiricheş, Pintilii şi Brata au fost chemaţi la lotul de seniori al lui Victor Piţurcă, Brata fiind apoi trimis la tineret unde se mai aflau Lazar şi Rada. Brata şi Rada au jucat titulari în meciul cu Bulgaria de marţi, scor 1-1, Brata fiind schimbat pe parcursul jocului iar Lazar fiind introdus doar 15 minute.

Au pregătit meciul cu Dinamo fără patru titulari

În aceste condiţii, pauza din campionat nu a fost una foarte bună pentru gorjeni, pentru că nu toţi jucătorii au fost la dispoziţia antrenorului pentru pregătire. "Pauza din campionat nu a fost neapărat una bună pentru noi, pentru că având cinci jucători plecaţi la loturi, şi neputând să ne bazăm pe ei nu prea am putut face nimic. Mai ales că din cinci patru sunt jucători de bază", a concluzionat antrenorul pandurilor care nu se plânge de situaţia, ba mai mult, spune că ar da chiar mai mulţi jucători la loturi pentru că de acolo vin antrenaţi deja: "Acesta e calendarul, e acelaşi pentru noi ca şi pentru celelalte echipe. Aşa că nu ne plângem şi nu suntem nemulţumiţi, trebuie să respectăm programul echipei naţionale, să trimitem cât mai mulţi jucători acolo şi să ne vedem de treabă cu ceea ce avem la dispoziţie". Aseară Chiricheş şi Pintilii au avut ocazia să vadă măcar atmosfera din lotul naţionalei la un meci internaţional, fiind puţin probabil ca selecţionerul să mizeze pe vreunul dintre ei. Selecţionerul Victor Piţurcă i-a urmărit mereu pe cei doi la meciurile amicale din Austria, dar ambii au avut unele probleme medicale şi nu sunt chiar la zi cu pregătirea.

"M-aş bucura ca la următoarea întrerupere să antrenez doar trei juniori. Mi-ar fi mult mai uşor pentru că atunci ei ar veni antrenaţi de la echipa naţională".

Petre Grigoraş

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: