Pandurii se va axa pe jucătorii tineri din pepiniera proprie

Politica de transferuri pentru această iarnă la Pandurii este una dintre cele mai sănătoase din ultimii ani. Clubul gorjean a preferat până acum jucători cu experienţă dar deseori aceştia nu au confirmat, jucând la Târgu Jiu chiar şi jumătate de sezon. Venirea antrenorului Petre Grigoraş pare să stopeze această politică, tehnicianul gorjenilor precizând clar că nu vrea mai ales jucători tineri şi nu agreează transferurile de jucători străini.

Petre Grigoraş a explicat că dorinţele sale  privitoare la anumiţi jucători pe care i-ar dori la echipă le-a transmis deja conducerii clubului. Tehnicianul nu vrea foarte mulţi jucători în această pauză competiţională dar pentru posturile deficitare a înaintat o listă cu fotbaliştii pe care i-ar vrea în lot conducerii clubului. „Numai dânşii sunt în măsură să negocieze şi să vadă dacă se ajunge la o înţelegere cu anumiţi jucători. E o problemă de durată, se pot rezolva anumite probleme înainte de sărbători şi altele după, eu aş vrea din tot sufletul, ca atunci când vom pleca în primul cantonament de la Poiana Braşov de pe data de 10 ianuarie să am la dispoziţie tot lotul cu care voi aborda returul”, a spus Grigoraş care şi-a exprimat o opinie vis-a vis de anumiţi jucători pe care îi vrea pe anumite posturi dar negocierile care se duc mai departe vor fi în funcţie de posibilităţile financiare ale clubului: „Nu pot eu să oblig clubul să-i aducă. Sunt mai multe variante dar din cinci jucători care îi doresc, dacă se aduc trei, e suficient”.

„Nu avem nevoie de jucători plictisiţi“

Tehnicianul nu are pretenţii exagerate precizând că e vorba de jucători de la echipe clasate de la locul nouă în jos. „Nu mă putem gândi la jucători de la echipele clasate pe locurile superioare. Mi-ar conveni şi mi-ar place să aduc şi jucători din prima parte a clasamentului dar ştiu că acei jucători valoroşi pe care i-aş dori eu nu se pot aduce pentru că sunt angrenaţi în lupta pentru titlu sau în lupta pentru cupele europene. Aşa că nu văd eu ce echipă s-ar despărţi de astfel de jucători valoroşi. Şi de jucători de duzină sau de jucători mediocrii nu cred că avem nevoie”, a explicat antrenorul care agreează mai mult să promoveze jucătorii tineri: „Îmi plac jucătorii tineri, care nu sunt blazaţi, sunt jucători care au o motivaţie în plus  de a demonstra că merită să joace pe prima scenă, nu avem nevoie de jucători plictisiţi care să cedeze foarte uşor, nu am nevoie de asemenea jucători. Am nevoie de luptători pentru că suntem într-o situaţie foarte delicată, va fiu un retur foarte dificil pentru că toate meciurile le jucăm în deplasare cum se spune aşa că va fi greu pentru noi. De la locul nouă până la locul 17 este o diferenţă foarte mică de puncte, cu un meci două te poţi ridica dar în acelaşi timp poţi să te duci pe loc retrogradabil”. În aceste condiţii, în care e greu de transferat jucători de valoare, Grigoraş trebuie să se bazeze pe lotul actual şi pe lângă un nucleu de 16-17 jucători trebuie să mai aducă doi sau trei jucători de valoare  dar şi 2-3 jucători tineri care să crească şi să se poată integra în lot. „Nu ştiu dacă vor fi titulari dar nu văd ce i-ar împiedica să fie titulari pentru că nu am cerut jucători care să îi aduc să prindă banca”, a spus antrenorul pandurilor care vrea măcar jucători de valori apropiate cu ceri pe care îi are acum în lot.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: