Pandurii şi-au făcut harakiri la Cluj

Pandurii au dat încă o dovadă de naivitate. Au dominat în mare parte CFR-ul chiar la Cluj dar au pierdut pe două gafe copilăreşti în apărare. Grigoraş a ajuns la limita răbdării după ce o nouă greşeală a lui Cardoso i-a costat pe gorjeni cel puţin un punct.

CFR Cluj – Pandurii Târgu Jiu 2-0 (0-0), Stadion „Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj, spectatori: 7.000.

CFR Cluj: Beto – Maftei (Panin, min.68), Cadu, Diogo, Camora – Celestino, Peralta – Sougou, Rui Pedro (Vranjes 76’), Bastos (Ronny 46’) – Kapetanos. Antrenor: Jorge Costa.

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Cardoso (Neagu, min. 63), Vlad – Nistor, Pintilii, Maxim – Lemnaru (Unguru 70’), Batin, Ibeh (Cristea 63’). Antrenor: Petre Grigoraş.

Au marcat: Sougou (min. 60), Kapetanos (90+3’).

Cartonaşe galbene: Maftei (min. 20), Bastos (41’), Cadu (73’), Kapetanos (80’) / Pintilii (24’), Unguruşan (81’).

Cum faci să pierzi un meci în care domini adversarul iar acesta nu e în stare să-ţi creeze probleme- Ei bine, pandurii lui Grigoraş pot depune mărturie după ce au oferit victoria pe tavă celor de la CFR Cluj. Cuplul de fundaşi gafeuri, Cardoso  – Viera şi-a dat din nou în stambă.  

Timp de o repriză i-au subordonat

Grigoraş estima la doar 5-10% şansele unui rezultat bun la Cluj. Spre surprinderea lui şi a tuturor, pandurii au început mult mai bine meciul din Gruia şi timp de o repriză şi-au subordonat adversarul mai bine cotat. CFR-ul lui Jorge Costa a avut reale dificultăţi în a găsi un răspuns la jocul de pase al pandurilor şi a încheiat repriza în huiduielile suporterilor. Dar cum s-a ajuns aici- Chiar şi fără Voiculeţ suspendat, pandurii au început mai tare şi au ratat prima ocazie mare în chiar minutul 7, şutul lui Nistor fiind respins de Beto. Gorjenii au continuat să pună presiune pe apaticii clujeni iar Lemnaru şi Batin au fost aproape de gol. Nistor şi-a încercat norocul din lovitură liberă dar şutul său a trecut puţin pe lângă. Jocul începea să capete o singură direcţie şi nu era aceea aşteptată de toţi! Rumoarea creştea în tribune după ocaziile lui Batin, Viera sau Vlad. Ceferiştii încheiau în genunchi o repriză în care nu reuşiseră să-şi creeze vreo ocazie mai de Doamne ajută iar pandurii îi înghesuiseră în propria jumătate.

Cardoso, gafeur şef

Costa a mutat la pauză cu Ronny în locul lui Bastos iar clujenii au revenit mai montaţi de la cabine. În doar 10 minute, grecul Kapetanos a trecut de 3 ori pe lângă gol. Şi apoi şi-a intrat în rol gafeurul de serviciu Cardoso. După erorile decisive de la Braşov şi cu Dinamo, brazilianul a comis-o şi la Cluj. A vrut să dea o pasă cu exteriorul la centrul terenului, Sougou i-a furat mingea iar apoi Cardoso a căzut în nas încercând s-o recupereze. Vitezistul Clujului l-a driblat şi pe Mingote şi a înscris în poarta goală. Crudă lovitură după desfăşurarea jocului. Grigoraş n-a mai răbdat şi l-a schimbat imediat pe Cardoso cu Neagu. Pandurii puteau egala dar Lemnaru a ratat o preluare simplă la pasa excelentă a lui Maxim. Degeaba s-au chinuit gorjenii să egaleze. În absenţa unui vârf adevărat nu au mai pus în pericol poarta lui Beto. Golul lui Kapetanos din prelungiri după o gafă a lui Viera a fost lovitura de graţie. Practic Viera şi Cardoso sunt campioni la gafe în primele etape din retur. Dacă Grigoraş speră să câştige puncte, trebuie să găsească măcar un fundaş central adevărat care să joace în locul lui Cardoso. Nu numai în apărare sunt „bube”. Atacanţii Lemnaru şi Batin trec prin pase foarte proaste. Dacă în meciul cu Dinamo, Batin a ratat din toate poziţiile, acum cei doi nu au găsit calea spre gol nici la Cluj. Gorjenii pot să se zgârie pe ochi că l-au ratat pe lituanianul Matulevicius pentru 120 de mii de euro....

4 la 20 a fost raportul şuturilor la poartă în favoarea pandurilor !

„Am mai fost mai buni şi decât Dinamo, şi decât CFR, însă a venit acea greşeală umană a lui Cardoso. Nu trebuie să-l blamăm, trebuie să câştigăm puncte rapid”

Valentin Lemnaru, Pandurii

„Din păcate nu am reuşit să înscriem şi le-am făcut cadouri. E luna martie nu- Luna cadourilor, ziua femeii, noi am uitat că s-au terminat sărbătorile şi continuăm să facem cadouri adversarilor”

 Petre Grigoraş, antrenor Pandurii     

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: