Pandurii şi-au reamintit gustul victoriei pe teren propriu

Pandurii au bătut Tg Mureşul cu 2 la 0 şi au scăpat şi de micile emoţii legate de retrogradare. Victoria obţinută în faţa trupei lui Sabău a fost prima pe teren propriu din acest retur iar cele 3 puncte îi apropie pe gorjeni de îndeplinirea obiectivului.

 

Fix 4 luni. Atât trecuse de la ultimul succes al pandurilor în faţa propriilor fani. Se întâmpla în decembrie la 5-2 cu Chiajna, iar de atunci trupa lui Grigoraş remizase cu Ceahlăul, Dinamo, Sibiu şi Steaua. De Paşte, pandurii au învins Mureşul cu 2 la 0 şi sunt foarte aproape de a-şi îndeplini obiectivul, clasarea în primele 10.

 

Au avut parte de un Paşte fericit

 

Pandurii au pus capăt seriei de 4 remize consecutive pe teren propriu. Cu orgoliul rănit după ce ajunseseră printre ultimii în clasamentul pe 2012, Pintilii şi colegii săi ştiau că victoria cu Târgu Mureş era una esenţială. Şi cum de Paşte au loc minuni, vezi golurile lui Surdu pentru Rapid sau Tatu pentru Steaua, şi pandurii au avut parte de o astfel de reuşită. Titularizat surprinzător în locul lui Batin, Lemnaru a marcat primul gol după o secetă de mai bine de 6 luni! Ultimul gol al atacantului venit de la U Cluj fusese în etapa a 8-a, în septembrie, la 1-2 cu Astra. Lemnaru a marcat din nou sâmbătă şi a deschis drumul spre victorie echipei sale. Nigerianul Ibeh a înscris şi el primul gol pentru panduri, care au reuşit astfel o victorie fără niciun fel de emoţii cu 2-0. Cu acest succes, pandurii au urcat la cota 39 în dreptul punctelor cu 8 etape înainte de final. Oamenii lui Grigoraş sunt ca şi asiguraţi de locul în primele 10 la final, distanţa faţă de locul 11 ocupat de Braşov fiind una de 10 puncte.

 

„Mă bucur că a înscris Lemnaru, poate depăşeşte şi el pasa neagră lungă în care a fost şi ne poate ajuta în meciurile următoare.”               Petre Grigoraş

 

5 – goluri a marcat Lemnaru în acest sezon în 26 de etape

 

37 -  de goluri au marcat pandurii în acest sezon, al 5-lea atac după CFR, Dinamo, Rapid şi Vaslui.

 

800 -  de mii de euro e cota lui Nistor pe transfermarkt.de, mijlocaşul reuşind să marcheze de 3 ori în 48 de meciuri la Pandurii

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: