Pandurii sunt la primul debut din Liga I cu o victorie

Pandurii au reuşit din prima etapă o performanţă pentru parcursul de Liga I de până acum. Pentru prima dată echipa din Târgu Jiu a debutat cu o victorie într-un sezon de Liga I, până acum bifând doar eşecuri sau rezultate de egalitate. Pandurii au reuşit să învingă o nou promovată, toate echipele care au ajuns în acest sezon în prima ligă pierzând jocurile din prima etapă. Chiar dacă echipa a învins şi are deja trei puncte, Sorin Cârţu nu a fost mulţumit de jocul elevilor săi din această primă etapă, mai ales de numărul mare de ratări şi de ineficienţa atacului. 
 Tehnicianul Pandurilor a constatat că au fost şi impedimente care au făcut ca echipa să nu joace la potenţialul cunoscut şi dorit de el. Unul, poate cel mai mare şi care a afectat jocul ambelor echipe a fost căldura insuportabilă de la ora jocului: „Au fost câteva impedimente mari de tot, cum e căldura, oboseala care e la echipă după deplasările din Austria, faptul că suntem la început şi nu avem o stare de antrenament de 100 %”. Cârţu a evitat să-şi spună toate nemulţumirile pentru că spune că e prematur de tras concluzii după doar un meci, acestea putând fi trase după 7-8 etape: „Nu am prea multe mulţumiri sau nemulţumiri. Meciul s-a desfăşurat în condiţii speciale şi nu mă apuc să trag concluzii acum. Concluziile care se pot trage la achipă le trag pe la jumătatea turului, prin etapa a 7-a sau a 8-a când începe să sedimenteze şi forma sportivă şi pregătirea fizică.”
Totuşi au fost şi aspecte pozitive remarcate de antrenorul pandurilor la acest meci cum ar fi unitatea de grup, voinţa jucătorilor şi experienţa unora care a fost decisivă în acest caz: „Mi-a plăcut unitatea de grup şi faptul că au respectat ceea ce le-am cerut la pregătirea jocului. A fost un examen mare de voinţă, mai ales în prima repriză. Le-am cerut să apeleze la experienţa şi maturitatea lor, pe asta am mizat, pe o conservare a balonului în cadrul posesiei, să nu implice zeci de acţiuni care să te epuizeze. Am jucat destul de economicos şi am rezistat pentru că aveam foarte mulţi jucători în echipă pentru care e primul lor joc de 90 de minute.” Printre cei care au evoluat pentru prima dată 90 de minute s-a numărat Grecu şi Raskovic, la debut sau mai bine zis redebut la Pandurii fiind acum Dedu. 
Printre cei care l-au nemulţumit pe Cârţu prin prestaţia prea ştearsă s-a numărat un atacant de la care aşteptările au fost foarte mari dar reuşitele extrem de puţine, Jaka Stromajer. „Am avut un prim unsprezece riscant aliniat la Ploieşti, cu anumiţi jucători în teren ce nu au o anume responsabilitate în special pentru faza a doua. Am început cu Stromajer pe teren dar ne-am asumat un anumit risc. Bine e că ne-a ieşit până la urmă pentru că m-au interesat cele trei puncte şi le-am luat. Sunt mulţumit de puncte dar nu şi de joc şi nu trag încă nişte concluzii pentru că e primul joc oficial şi nu e normal. Probabil şi Real Madrid la primul meci o să aibă probleme. Şi Steaua a avut deşi are trei jocuri oficiale înainte iar noi n-am avut. De aceea spun că e foarte greu. Pentru că jocurile oficiale implică altă atitudine şi presupun o altă atitudine a jucătorilor.” 
Nemulţumit de anumite aspecte ale jocului, Cârţu spune că nici nu poate avea mari pretenţii pentru că echipa nu e la capacitatea maximă în ceea ce priveşte prospeţimea fizică. Întrebat la conferinţa de presă dacă un egal nu era mai echitabil, antrenorul pandurilor şi-a amintit de rezultatele inechitabile pe care leau avut Pandurii sezonul trecut: „Nu ştiu dacă un egal era mai echitabil că acum şi noi am avut anul trecut multe meciuri din astea unde puteam să fi bătut dar am luat bătaie şi n-am făcut nici măcar egal. Am fost parcă mai maturi în anumite momente ale jocului şi pe asta am şi mizat.” Cârţu ar fi vrut totuşi o diferenţă mai mare de scor şi să aibă mai puţine emoţii pentru victorie. „Sunt obişnuit cu jucătorii mei şi cu emoţiile, aşa am făcut şi anul trecut,. Dar măcar de am avea emoţii la fiecare meci da măcar să le câştigăm” a concluzionat tehnicianul gorjenilor care a trăit şi acest meci la fel de intens ca toate cele la care a luat loc pe banca pandurilor. 


Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: