Şoc în Liga 1, dacă ai jucători infectați, pierzi la „masa verde”

O  propunere șoc pentru cazuirile în care vor exista jucători infectaţi în Liga 1 dă fiori echipelor şi mai ales conducătorilor acestora. Echipa depistată cu jucători infectați cu coronavirus va pierde la „masa verde”.

Fotbaliștii din prima ligă din România și-au reluat antrenamentele, însă nu este nimic clar în privința reluării campionatului, iar conform unei noi propuneri pentru Liga 1, echipa care va avea jucători infectați cu coronavirus va pierde la „masa verde”, susține gsp.ro.

În aceste zile se lucrează la un nou protocol pentru reluarea campionatului, care prevede că echipele care vor avea jucători infectați cu coronavirus vor pierde la „masa verde”, dar vor putea fi reprimite în competiție după 14 zile.  „Dacă o echipă nu se prezintă la meciuri vor exista probleme, așa cum se spune la regulament. Se pierd partidele cu 3-0 și mai sunt și sancțiuni financiare. Protocolul care a ajuns la cluburi nu este greu de îndeplinit, iar Federația ne-a sprijinit foarte mult”, a declarat Iustin Ștefan, secretarul general al LPF.

Liga Profesionistă de Fotbal a publicat astăzi scrisoarea pe care a adresat-o către Federația Română de Fotbal, prezidată de Răzvan Burleanu, în contextul reluării Ligii 1. În documentul publicat de LPF, sunt publicate soluțiile găsite de cluburile din Liga 1 pentru două probleme majore identificate de FRF: finalizarea actualului sezon competițional în eventualitatea în care vor exista cazuri de jucători depistați pozitiv cu virusul SARS CoV 2 în faza de reluare a antrenamentelor sau după reînceperea competiției şi necesitatea aplicării unor sancțiuni disciplinare pentru nerespectarea protocolului medical.

Referitor la al doilea punct, LPF transmite că „majoritatea cluburilor membre au arătat faptul că nu consideră oportună introducerea unor sancțiuni disciplinare, având în vedere că acest protocol este elaborat în concordanță cu ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății și respectarea acestuia va atrage sancțiunile stabilite de legislația română în vigoare.

Vizualizări: 709

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: