Pandurii Târgu Jiu s-a retras oficial din Liga 3. FRF a aprobat cererea

Pandurii s-a retras vineri din Liga 3, după ce Comitetul Executiv al FRF a aprobat retragerea echipei din Târgu Jiu. Echipa nu mai avea decât un singur jucător în lot şi nu s-a mai reunit pentru a relua antrenamentele în vederea noului sezon.

Problemele cu care s-a confruntat Pandurii Târgu Jiu în ultima perioadă au făcut inevitabilă retragerea din Liga 3. Echipa nu mai avea dreptul la transferuri şi aproape toţi jucătorii aflaţi sub contract au cerut rezilieri în ultimele săptămâni. FRF a aprobat retragerea echipei din Târgu Jiu în acest condiţii, la cererea clubului, care va continua să funcţioneze în Liga 4 Gorj sau doar cu grupele de juniori republicani.

Comitetul Executiv al FRF întrunit vineri, 5 august, a aprobat retragerea celor de la Pandurii  dar şi comlpetarea locului vacant din Liga 3, acolo unde va ajunge Arieşul Turda, formaţie retrogradată la finalul sezonului trecut. „Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, întrunit în mod statutar, în prezența majorității membrilor săi, domnii Kyros Vasaras și Gino Iorgulescu lipsind motivat, în conformitate cu art. 47 alin. (2) din Statutul Federației Române de Fotbal la data de 5 august 2022, adoptă următoarele decizii:....Aprobă cu unanimitate de voturi completarea locului vacant în Liga a 3-a urmare a retragerii clubului CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu de către clubul ACS Sticla Arieșul Turda”, se arată în comunicatul oficial al FRF.

După ce vara trecută a retrogradat din Liga 2, Pandurii a încheiat sezonul 2021-2022 pe locul 4 în play-off-ul Seriei a 7-a din Liga 3.

Înființată în 1962, Pandurii a promovat, în premieră, pe prima șcenă în 2005, în 2013 a devenit vicecampionă națională și a jucat în grupele Europa League, iar în 2017 a retrogradat din Liga 1 și a intrat în insolvență. Pe 18 octombrie 2022, Pandurii are ultimul termen în procesul care vizează falimentul clubului.

Vizualizări: 2,655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: