Pandurii vând pe bani grei dar cumpără aproape gratis

Pandurii au vândut 3 jucători în ultimul an pentru aproximativ 2 milioane de euro. Când vine vorba de achiziţii, gorjenii sunt însă zgârciţi la pungă şi cumpără doar jucători ieftini sau, mai ales, liberi de contract. Situaţia pare să nu se schimbe nici în această vară.

Pandurii au dat lovitura cu lotul adus în urmă cu 2 ani de la Curtea de Argeş. Numai Matei, Chiricheş şi Pintilii au fost vânduţi la Steaua pe 2 milioane de euro dar gorjenii mai au şi alte „giuvaiere” în curte.

Fac afaceri bune

În 2010, pandurii au fost pentru câteva săptămâni în liga a doua. Asta până în momentul în care patronul de la Internaţional Curtea de Argeş, Benone Lazăr, a decis să-i vândă jucătorii şi locul în liga 1 lui Marin Condescu. La momentul respectiv se părea că gorjenii au plătit o sumă prea mare pentru a nu juca la matineu, aproximativ 2 milioane de euro. Acea investiţie a fost însă deja amortizată numai din vânzările a 3 jucători: Matei (650 de mii de euro), Chiricheş (700 de mii) şi Pintilii (600 de mii), toţi ajunşi între timp la Steaua. Pandurii pot câştiga însă mult mai mult de pe urma celor trei, deoarece a păstrat procente dintr-o eventuală revânzare a lor. În plus, Condescu i-a achiziţionat tot de la Curtea de Argeş pe un Viera, fundaş convocat la naţionala Coastei de Fildeş sau Voiculeţ şi Nistor, doi dintre cei mai buni pasatori din liga 1 şi a căror cotă a explodat în ultimul an. Talente numai bune pentru export ar mai fi şi Maxim, adus de la Espanyol şi pentru care s-au plătit aproximativ 100 de mii de euro către impresari, sau Alexandru Vlad, un fundaş stânga care a atras atenţia în ultimul sezon. Ca atare, gorjenii au ştiut cum să cumpere ieftin şi să vândă pe bani grei în ultimii ani, semn că au început să se priceapă serios la afaceri.

Se caută ieftini şi buni

Deşi s-a vorbit de un buget de transferuri mai consistent ca oricând în această vară, pandurii caută în continuare „chilipiruri”. Adică jucători ieftini şi buni, care să se integreze repede în colectivul lui Grigoraş. Şi asta pentru că, atunci când au dorit un jucător cu adevărat, gorjenii s-au lovit de preţuri exorbitante cerute de anumite cluburi. Gorjenii i-au adus până acum pe Mamele (liber de contract), Melinte (împrumut de la Palermo), Răduţ (împrumut de la Steaua), Ignea (a costat 10 mii de euro), Cojoc (liber de contract) sau Matulevicius (liber de contract). Grigoraş s-a resemnat astfel că nu poate face trasferuri spectaculoase. „Nu putem să facem transferuri spectaculoase decât de la noi către alte echipe. Avem jucători valoroşi care îşi doresc o ascensiune rapidă şi preferă să ajungă la echipele din Bucureşti sau la cele care plătesc foarte bine. Noi, la Târgu Jiu, nu ne putem permite salarii foarte mari, dar sunt salarii decente. Aici putem oferi siguranţă, posibilitatea de a creşte în valoare şi a pleca mai departe”, a explicat recent antrenorul care a trebuit să accepte plecarea celor mai buni jucători ai săi, Chiricheş şi Pintilii.

10 – mii de euro au plătit până acum pandurii pe transferul a 6 jucători

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: