Pandurii vor mai transfera doi fotbalişti

Vicepreşedintele USMO, Viorel Temelescu, este din acest sezon manager general al clubului Pandurii. Oficialul se va ocupa de organizarea deplasării în Austria pentru cantonament a echipei Pandurii, acum fiind preocupat de alcătuirea lotului care va efectua deplasarea. Lotul care se va deplasa în cantonament va număra 30 de jucători şi zece membri ai echipei tehnice şi medicale. În ceea ce priveşte lotul care va face deplasarea, acesta urmează să fie definitivat de antrenorul Sorin Cârţu până la plcarea în cantonament programată pe data de 8 iulie. 
Pandurii au efectuat ieri prima parte a vizitei medicale, azi urmând să fie programate analizele de laborator. De la vizita medicală au lipsit o parte dintre jucători, aceştia fiind învoiţi de conducere. Printre absenţi s-a numărat şi Alexandru Piţurcă, jucător pus pe lista de transfer a clubului la dorinţa sa deşi nu există încă o ofertă de a fi tansferat. „Până acum nu a venit nici o ofertă pe adresa clubului pentru atacantul Piţurcă dar el şi-a exprimat dorinţa de a-şi găsi echipă şi de aceea e liber acum să îşi caute. A fost dorinţa lui să plece şi am decis să nu ne opunem şi să-l lăsăm liber” a explicat ieri managerul clubului Pandurii. Viorel Temelescu s-a referit şi la jucătorii străini care n-au putut ajunge la timp pentru reunire din motive obiective, ei fiind învoiţi câteva zile: „Brazilienii vor veni vineri seara pentru că ei sunt legaţi de cursele de avion şi au fost învoiţi. odată cu Cardoso şi Tremonti va veni şi Abreu care e un jucător ce ne-a fost recomandat de un impresar şi urmează să vină să-l vadă şi Sorin Cârţu. A fost văzut de impresarul care îl aduce şi rămână să-l vedem şi noi şi Sorin Cârţu. Noi am renunţat de mult la ideea de a mai lua jucători după ceea ce vedem pe DVD-uri ei trebuie să şi confirme pe teren. Şi brazilianul la fel ca şi ceilalţi urmează să fie văzut la lucru şi după aceea antrenorul va decide dacă va fi păstrat sau nu.”
De la reunirea de ieri au lipsit jucătorii de la Craiova care n-au venit la reunire pentru că oricum echipa mergea acolo la vizita medicală şi nu avea rost să mai facă deplasarea. Aceştia au revenit cu echipa ieri după-amiază iar de azi vor intra în programul echipei.
Un alt absent a fost sârbul Milanco Raskovic care şi el a fost învoit o zi dar a revenit deja ieri la Târgu Jiu. „Raskovic a fost în vacanţă în Egipt şi a revenit mai târziu în Serbia el ajungând la Târgu Jiu după ce a plecat echipa la Craiova” a explicat Viorel Temelescu, jucătorul urmând să fie prezent azi la vizita medicală. 
Managerul general al pandurilor a precizat că urmează să mai vină jucători în probe dar că nu mulţi vor fi cei transferaţi pentru că se mai caută doar doi fotbalişti: „Vor mai veni jucători în probe pentru că aşa este în această perioadă. Sunt discuţii cu mai mulţi jucători, mai vin impresari cu jucători pe care ni-i prezintă aşa cum e specific în perioada asta. Dar după cum s-a mai spus nu se vor face multe transferuri pentru că politica de transferuri va fi reţinută anul acesta. Nici nu avem nevoie să facem prea multe transferuri pentru că ne trebuie doar un atacant şi un fundaş. În rest vom merge pe ideea de care s-a discutat la preluarea echipei de către Sorin Cârţu de a promova juniorii din pepiniera proprie iar Sorin deja s-a orientat către o parte dintre ei iar opt au fost deja la vizita medicală cu echipa. Rămâne să vadă care dintre ei vor confirma şi dacă vor rămâne la echipă pentru stagiul de pregătire din Austria.”

Laszlo Balint: „Acest pas spre Pandurii este un nou început!”

Managerul general al echipei Pandurii Târgu Jiu, Viorel Temelescu, a precizat că Pandurii mai au nevoie de doi jucători pentru a acoperi două posturi. Pentru atacul echipei s-a ales soluţia de a-l readuce la echipă pe slovenul Jaka Stromajer care revine după doi ani de împrumut la CSM Vâlcea, dar şi de a-l transfera pe brazilianul Rogerio de la Portuguesa. Pentru postul de fundaș dreapta o soluţie pe care conducerea clubului o ia în calcul este Laszlo Balint care a efectuat deja ieri vizita medicală cu echipa. 

Campion al României cu Unirea, echipă la care însă nu a putut evolua sezonul recent încheiat din cauza unei accidentări, Balint vrea să vină la Pandurii pentru că se află la final de contract cu echipa din Urziceni. „Este adevărat că vin de la echipa campioană, dar acolo nu am jucat anul acesta. Am venit să fac vizita medicală cu cei de la Pandurii pentru a le demonstra celor de aici că sunt sănătos. Nu am semnat nimic deocamdată pentru că trebuie să vorbesc cu domnul preşedinte Marin Condescu şi cu antrenorul Sorin Cârţu, dar sper că totul va fi totul în regulă şi ne vom înţelege. Nu am avut un an grozav din cauza accidentărilor dar acum sunt sută la sută apt şi sper să pot juca cât mai bine” a declarat fundaşul la vizita medicală de la Craiova. Acesta a mai precizat că a primit medalia de campion deşi nu a putut juca, fiind un trofeu preţios pentru el: „Este un trofeu preţios şi este pus la loc de cinste. Cine nu-şi doreşte să joace şi să iasă campion? Cred că nimeni nu vrea să stea prin spitale ori pe banca de rezerve iar pentru mine acest pas spre Pandurii este un nou început. Aş fi vrut poate să continui la Unirea, dar contractul meu a expirat şi am stat de vorbă cu antrenorul Dan Petrescu şi de comun acord am decis că mai bine trebuie să joc în altă parte. Acolo, deja este un alt nivel, se joacă în ligă, se joacă cu granzii Europei, era normal că aveam şanse mai mici să prind lotul şi am spus că ne facem fotbalişti să jucăm, nu să stăm pe bancă, chiar dacă era o oportunitate să joci la un nivel aşa mare. Nu dau cu piciorul unei oportunităţi de a juca în Europa dar vreau să o iau de la început. Pentru mine, în această perioadă, au mai fost şi alte variante, dar cu Pandurii a fost cea mai concretă.” Laszlo Balint era la final de contract cu Unirea şi vine liber de contract la Pandurii, el efectuând deja vizita medicală cu echipa din Târgu Jiu. Balint a mai jucat în Liga I timp de patru ani pentru FC Brașov şi alte două sezoane la CFR Cluj și UTA. 



Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: