Pandurii vor să detroneze liderul !

Au pierdut la Braşov dar vor să bată liderul Dinamo! Pandurii sunt hotărâţi să şteargă cu buretele eşecul din etapa trecută şi să bareze drumul câinilor spre titlu. „Putem bate pe oricine acasă!”, spun la unison elevii lui Grigoraş. Viera e convins că Dinamo nu va ieşi campioană.

Corijenţi în deplasări, pandurii au fost greu de ucis pe teren propriu în acest sezon. Elevii lui Grigoraş promit că şi Dinamo va avea aceeaşi soartă ca şi CFR Cluj sau Rapid, echipe ce au plecat învinse de la Tg Jiu.

„Acasă putem bate pe oricine !”

Pandurii şi-au pus în gând să schimbe liderul din liga 1. Pentru asta trbuie să-i bată sâmbătă pe dinamoviştii care pot pierde astfel fotoliul de lider în favoarea celor de la CFR Cluj. Fostul jucător al CFR-ului, Ousmane Viera nu crede în şansele câinilor la titlu. Viera i-a promis prietenului de la Dinamo, Kone, că-l va bate în meciul direct. „Nu am făcut pariu dar i-am promis că-l bat şi trece CFR pe primul loc. Cred că CFR o să ia titlul. Dinamo nu prea are rezerve, o să ajungem să jucăm din 3 în 3 zile şi trebuie să ai lot consistent ca CFR. Clujul e favorită, stă în spate şi trece pe primul loc. Toate echipele sunt de bătut la Tg Jiu. Sigur, Dinamo e favorită pentru că e pe primul loc dar şi Rapidul, Steaua sau U Cluj au fost favorite cu noi şi am văzut ce au făcut”, spune ivorianul care a rămas singurul titular în apărarea pandurilor de la începutul campionatului.  „Am demonstrat în tur că împotriva echipelor puternice ne-am descurcat bine, acasă am fost greu de învins. Am mare încredere că putem face un rezultat pozitiv cu Dinamo. Orice echipă e de bătut. În tur multe echipe au fost favorite în faţa noastră, dar pe teren se poarte întâmpla orice”, spune şi Alex Maxim.

Faţă în faţă cu câinii răi

Fundaşii pandurilor vor avea o misiune infernală sâmbătă. Se vor afla faţă în faţă cu doi dintre cei mai buni atacanţi din liga 1, Dănciulescu şi Marius Niculae. Cei doi au marcat împreună nu mai puţin de 23 de goluri în campionat în acest sezon. Niculae e şi golgeterul ligii 1 cu 14 reuşite, la egalitate cu vasluianul Wesley. Viera se tema de forţa lui Niculae. „Pericolul de la ei vine de la Marius Niculae. Are forţă, e puternic, e cel mai bun, n-are viteză dar e bun. Dănciulescu e bătrân dar dă gol mereu. Aici nu cred că dă gol. Nu îi facem marcaj om la om, îl luăm în zonă”, mai zice ivorianul înaintea duelului direct cu cei doi câini răi. „Dinamo e un grup puternic, puţine înfrângeri, au acelaşi lot, au un joc bun, echipă solidă, dar se poate întâmpla orice. Sper să câştigăm meciul că avem nevoie de puncte”, spune şi Maxim care s-a speculat că ar fi fost pe lista lui Dinamo în această iarnă alături de căpitanul Pintilii. „Nu mi-a stat gândul să plec la Dinamo. Vorbeam cu Pintilii, glumeam cu el, şi nu ne gândeam să mergem acolo. Sunt fericit că în vară am venit aici, am găsit un grup unit, frumos şi o echipă bună. Sunt fericit că sunt la Pandurii”.

1 – înfrângere are Dinamo pe terenuri străine în acest sezon (1-3 la Vaslui)

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: