Pandurii vor să şteargă suporterilor gustul amar al eşecurilor

Pandurii vor juca sâmbătă pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş, de la ora 15:00, pregătirea pentru acest joc intrând pe ultima sută de metri de ieri când jucătorii au intrat în cantonament. Înaintea acestei partide antrenorul Sorin Cârţu nu se mai confruntă cu mari probleme de lot, singurul absent din cauza problemelor medicale fiind Ghindeanu. Pandurii vin după o serie de meciuri fără rezultate spectaculoase, doar un punct în ultimele trei jocuri şi vor neapărat o victorie cu Gaz Metan.

Pandurii au trecut de jumătatea acestui tur de campionat şi vor ca în cele opt etape rămase de disputat să obţină un anumit număr de puncte, cel puţin 13, pentru a fi în obiectivul stabilit la începutul sezonului. „Vrem să facem 26 plus sau minus trei puncte. Dar echipa asta poate face şi jocuri bune, şi ne-am obişnuit deja cu situaţia, poate să facă puncte atunci când nu te aştepţi sau să le piardă atunci când te aştepţi mai puţin. Nu putem să ştim sigur înainte că orice punct ochit e punct lovit”, a declarat ieri Cârţu care speră să obţină o medie de 1.5 puncte pe meci în acest tur. Pandurii vin după o perioadă de secetă la echipă, din punct de vedere al punctelor, în trei meciuri luând doar un punct din meciul cu Dinamo. „Am avut două partide pierdute cu Steaua şi în special cea cu Oţelul care încă ne este vie în memorie. Încercăm la reîntâlnirea cu publicul să ştergem gustul amar pe care l-am lăsat după ultimele două înfrângeri. Ne dorim cele trei puncte cu Gaz Metan Mediaş şi sunt convins că jucătorii sunt în asentimentul meu şi vor arăta pe teren acest lucru prin modul cum vor încerca să se exprime şi vor participa la joc” a precizat Cârţu.

Speră ca jucătorii să fie apţi şi de competiţie

Cârţu speră într-o victorie la acest meci aşa ca de fiecare dată şi spune că nu există meci la care să nu aibă speranţe de câştig:  „Echipa noastră poate crea probleme oricărei formaţii din campionatul românesc şi poate să joace de la egal la egal cu orice echipă din campionat. Numai că avem şi alte meciuri când şi alţii ne pot depăşi pe noi şi pot să ne creeze probleme. Chiar dacă la momentul respectiv noi plecăm la anumite meciuri ca favoriţi, aşa cum a fost şi cu Internaţional sau Oţelul Galaţi.” Pentru a obţine victoria cu Mediaşul tehnicianul are acum toată echipa la dispoziţie chiar dacă au mai fost unele probleme medicale cu care Pandurii s-au confruntat în ultimele două săptămâni. Pregătirea a continuat normal chiar dacă nu tot timpul cu maxim de jucători pentru că au fost unii care au stat din cauza problemelor: „Mă gândesc la Murgan după comoţia pe care a avut-o la meciul cu Dinamo, a avut nevoie de o perioadă de câteva zile în care nu a mai făcut antrenamente şi la Cardoso care nu s-a antrenat şi la Martinovic. Sigur săptămâna asta s-au pregătit şi au fost apţi de efort. Să sperăm că şi sâmbătă prin prestaţia lor vor dovedi că sunt şi apţi de competiţie”, a spus Cârţu.

Gaz Metan e un adversar incomod

Jocul cu Gaz Metan este considerat şi important dar şi dificil de Cârţu care a studiat atent formaţia din Mediaş. Pandurii vor juca sâmbătă în faţa unui adversar care în ultimele meciuri a luat zece puncte consecutive. Cei de la Gaz Metan sunt neînvinşi şi au o evoluţie bună în acest sezon şi în această primă parte de campionat. „Dacă facem o comparaţie cu ceea ce prezenta Gaz Metan anul trecut şi ceea ce reprezintă acum Gaz Metan este o echipă mult mai omogenă, joacă de mult timp împreună cei de acolo chiar dacă sunt de puţin timp în liga I. Sunt o echipă omogenă şi cu un joc bine organizat şi îşi iau riscuri mari în timpul meciului chiar dacă la ultimul joc nu s-a mai întâmplat acest lucru şi l-au abordat pe o altă organizare şi pe un alt sistem şi cu mai multă precauţie. Au început să adopte o anumită tactică şi în funcţie de adversar, îşi permit pentru că au o anumită omogenitate şi jucători cu o mobilitate tactică bună şi se pot adapta să treacă dintr-un sistem în altul şi să aplice la un joc mai multe sisteme chiar în cadrul aceluiaşi meci” a declarat ieri Cârţu despre adversarul de mâine al echipei sale.

Gaz Metan are două absenţe notabile, Bud şi Todea care au patru cartonaşe galbene. Echipa medieşeană are însă o altă faţă, a căpătat experienţă în Liga I. Şi privesc altfel acum competiţia. „E un meci greu dar nu imposibil de câştigat” a concluzionat Cârţu.

Vizualizări: 84

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: