Pandurii vrea să copieze modelul CFR

Lucrările de modernizare a stadionului Municipal din Târgu Jiu sunt preconizate să demareze în cursul lunii viitoare. Primăria Târgu Jiu şi clubul Pandurii studiază acum mai multe variante pentru extinderea tribunelor şi modernizarea vestiarelor şi anexelor stadionului, în centrul atenţiei fiind acum mai ales suprafaţa de joc care va trebui înlocuită complet, inclusiv drenajul stadionului. Oficialii clubului vor să folosească modelul celor de la CFR Cluj care au realizat în câţiva ani o bază sportivă omologată pentru meciuri de cupe europene.

Modernizarea stadionului este absolut necesară mai ales în ceea ce priveşte suprafaţa de joc care cedează de regulă atunci când plouă foarte mult sau primăvara după deszăpezire. Modelul ales de gorjeni pentru modernizarea întregii baze este cel al echipei CFR Cluj, baza acestora devenind una dintre cele mai moderne din ţară la doar câţiva ani după ce echipa a promovat în Liga I. Clujenii au avut şi motive întemeiate să modernizeze stadionul, ei jucând deja în cupele europene unde li s-au impus să respecte anumite norme de omologare.

Cârciumaru a văzut stadionul

Înaintea meciului cu CFR Cluj din etapa trecută, primarul florin Cârciumaru împreună cu preşedintele Marin Condescu şi directorul administrativ Ion Rădoi au vizitat o parte a stadionului celor de la CFR, gazde fiind preşedintele Iuliu Mureşan şi directorul executiv Răzvan Zanfir. Aceştia au prezentat în mare ce lucrări s-au efectuat pentru modernizarea stadionului şi mai ales pentru extinderea tribunelor, fiind achiziţionate o serie de terenuri din jurul stadionului pentru a putea fi adus stadionul la capacitatea actuală de 27 000 de locuri. Clujenii vor să mai construiască acolo încă o tribună şi la peluza sud şi să ducă stadionul undeva la 30.000 de locuri. Problema vestiarelor şi anexelor şi a sălii de conferinţă s-a rezolvat la Cluj prin construirea altor astfel de spaţii sub tribuna a doua care a fost ridicată de la zero, fiind prevăzute în proiect spaţii mari şi încăperi moderne aşa cum se cere în cupele europene. De asemenea, cei de la CFR au supra înălţat şi tribuna oficială unde au mai realizat un etaj de loje VIP, deasupra lojelor rezervate sponsorilor echipei.

La Motru se lucrează la tribune

Lucrările de pe stadionul din Târgu Jiu erau preconizate să demareze după meciul cu Steaua dar deocamdată acestea depind de stadiul lucrărilor de la Motru, acolo unde echipa ar urma să joace meciurile de pe teren propriu. Deocamdată la Motru se lucrează la interioare şi la peluze unde se toarnă betonul pe care vor fi montate scaunele de plastic. Primele lucrări care se vor executa la Târgu Jiu vor viza peluzele care se vor ridica tot pe schelet metalic şi vor veni undeva în spatele porţilor, peste pista de atletism, la doi metri înălţime faţă de nivelul terenului. „Vrem să schimbăm suprafaţa de joc şi să aducem peluzele  mai aproape de teren, peste pista de atletism şi să le înălţăm”, explica preşedintele Condescu la începutul acestui an în ce vor consta primele lucrări. Rezultatele slabe ale echipei din acest debut de retur au împiedicat însă grăbirea demarării lucrărilor. Ca şi în cazul celor de la CFR pentru realizarea unor lucrări de anvergură este nevoie şi de rezultate bune ale echipei, clujenii jucând o perioadă în cupele europene chiar în timp de se lucra la stadion.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: